Un evadat a fost prins în timp ce fura dintr-o clădire de birouri din Sectorul 4 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Un bărbat care era urmărit internaţional a fost prins în timp ce fura bani şi bunuri dintr-o clădire din Sectorul 4 al Capitalei. Bărbatul evadasem în 2019, dintr-un punct de lucru exterior al Penitenciarului Arad. De asemenea, era urmărit şi de către autorităţile bulgare pentru infrcţiuni comise în ţara vecină.

”În dimineaţa de 08.03.2021, in jurul orei 03. 30, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 26 Poliţie a fost sesizată prin apel   112 de către reprezentanţii unei societăţi comerciale cu privire la faptul că in urmă cu scurt timp, persoane  necunoscute au pătruns in interiorul unei  cladiri de birouri din Bucureşti din  sectorul 4, de unde sustrag bunuri. La faţa locului au ajuns, de urgenţă, poliţiştii, care au depistat, la scurt timp, un bărbat în vârstă de 42 de ani”, a transmis, luni, Poliţia capitalei. În urma cercetarilor s-a stabilit că bărbatul ar fi  pătruns în clădire, prin escaladarea gardului împrejmuitor şi prin forţarea unei uşi de acces. Ulterior ar fi intrat în mai multe birouri de unde ar fi  sustras o sumă  de bani şi două terminale mobile. 

”S-a stabilit faptul că bărbatul în cauză  figurează ca persoană urmarită, pe numele său fiind emis un mandat de arestare europeană, precum şi un mandat de executare a pedepsei închisorii, ambele emise de catre Judecătoria Sectorului 4. De asemenea, s-a stabilit că cel in cauză a evadat, la data de 12 iulie 2019 , în timp ce  desfăşura activităţi lucrative, acesta executând o pedeapsă privativă de libertate in Penitenciarul Arad in regim semideschis”, au mai precizat poliţiştii. 

Aceştia au explicat şi că autoritatile judiciare bulgare au emis pe numele bărbatului un mandat european de arestare pentru infracţiuni comise pe teritoriul acestei ţări. 

Cercetările sunt continuate de Secţia 26 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 4, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite