Un membru al CGMB, găsit incompatibil de către ANI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Gabriel Pîrvu, membru al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Starea de incompatibilitate, arată ANI, a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale.

Cosmin Gabriel Pîrvu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 mai 2010 - 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator - membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

"Astfel, Pîrvu Cosmin Gabriel nu a respectat dispoziţiile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de consilier local [...] este incompatibilă cu funcţia de [...] administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor [...] sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filial în unitatea administrativ-teritorială respectivă»", se arată într-un comunicat al ANI.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite