Un nou film va fi proiectat în cadrul evenimentului „Cinema în aer liber“ din Parcul Titan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcul Titan – Insula Artelor este locul în care bucureştenii sunt aşteptaţi miercuri, 26 august, de la ora 21.00, la ce de-a doua proiecţie a filmului „Salonul lui Jimmy”.

Filmul este inspirat de o poveste adevărată şi îl urmăreşte pe Jimmy Gralton (Barry Ward), un activist irlandez care se întoarce din America în satul natal şi deschide un centru cultural pentru tineri. Aducând de peste Ocean jazz-ul şi discuţiile pe teme politice, liberale, el stârneşte reacţia agresivă a Bisericii şi a statului conservator.

Regizorul Ken Loach prin „Salonul lui Jimmy” reuşeşte să captiveze mai ales prin atenţia la detalii. De la costume până la anumite expresii dispărute între timp din limba engleză de astăzi, „Jimmy's Hall” aduce pe marele ecran, cu exactitate, o atmosferă de acum mai bine de 80 de ani.

Filmul „Salonul lui Jimmy” face parte din seria celor 24 de proiecţii care vor putea fi vizionate de către bucureşteni în perioada 4 august-6 septembrie, în fiecare seară de marţi până duminică, gratuit, în parcul Titan. Caravana „Cinema în aer liber” se desfăşoară în colaborare cu Metropolis Film.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite