Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Un nou pasaj rutier va fi inaugurat în Bucureşti. Când vor putea circula şoferii

9
9 Jul 2020 14:32:14
Autor: Elena Deacu
Pasajul Nicolae Grigorescu FOTO Facebook/Gabriela Firea
Pasajul Nicolae Grigorescu FOTO Facebook/Gabriela Firea

Bucureştenii vor putea circula, începând de sâmbătă, pe pasajul Nicolae Grigorescu din sudul Capitalei, care va fi inaugurat cu o întârziere de opt ani.

Primarul General Gabriela Firea a anunţat că de sâmbătă se va deschide circulaţia pe toată zona Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu.

Lucrările la pasajul Nicolae Grigorescu au început în urmă cu zece ani, deşi primele intenţii legate de acest proiect datează de acum 13 ani. Întârzierea în executarea proiectului se ridică la opt ani, faţă de termenul asumat iniţial. Şantierul trebuia încheiat de fapt la finalul anului 2012. Potrivit Hotnews, lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În 2016 au fost deblocate, dar în 2018 s-au blocat din nou din cauza cablurilor de înaltă tensiune.

Străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu a presupus lărgirea bulevardului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, construirea unui pasaj peste Dâmboviţa şi a două poduri la nivelul solului peste râu. Proiectul are o lungime totală de 2,4 kilometri, numai podul de 141 de metri fiind cel mai lung existent peste râul Dâmboviţa.

Lucrările la prima etapă au fost realizate de asocierea Delta ACM – Eurovia - Search şi au costat aproape 20 de milioane de euro.

Consilierul Primarului General, Marius Coaje: „Pentru a fi complet, acest proiect are nevoie şi de etapa a doua care înseamnă lărgirea la trei benzi pe sens a străzii Iuliu Haţeganu, între pasaj şi Calea Vitan. A fost întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici şi s-a stabilit culoarul de exproprieri. Avem proiectul tehnic şi aşteptăm predarea unui teren de la Ministerul Apărării Naţionale”.

Noua arteră va avea o lungime de 1,3 kilometri, 6 benzi şi 3 staţii de autobuz. Lucrările se estimează că vor costa aproape 15 milioane de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Maximilian Vladimir
9.07.2020, 15:34:33

SI cablurile electrice de INALTA TENSIUNE care trec pe deasupra podului cum au ramas? Sunt tot acolo? Deoarece cresc foarte mult riscurile de electrocutare ale masinilor care trec pe pod.. A m inteles ca in mod normal nu trebuia facut podul in zona aceea. Dar la romani, merge si asa! Autorul articolului, a luat informatia, din zbor, dar n-ar strica sa se duca la fata locului si sa vada, sa intrebe, abia dupa aceea sa scire articolul.

-2 (4 voturi)
Mihai Stoian
9.07.2020, 16:15:00

Au fost inaltate in primavara asta! Locuiesc in zona si am vazut modificarile atunci cand ieseam din casa si mergeam catre Splaiul Dudescu

+4 (4 voturi)
AntiMaf
9.07.2020, 16:37:20

Maximilian Vladimir Daca articolul este scris dimineata pe buda, nu necesita cercetare la fata locului.

-2 (2 voturi)
Petru Onisim
9.07.2020, 17:33:36

Traversarea Dâmboviței venind de la "Soldat"(statuia soldatului de la Salajan) se face de mult timp; dar drumul este/era atât de prost ca după ce-l parcurgeai trebuia sa mergi cu mașina la Service. Este frumos,totuși, ca pe o porțiune sunt plute și alte specii care cresc prin zăvoaiele de pe marginea apelor curgătoare. Sper ca acum sa se poată circula și sa scăpam de "strangularea " de pe Splai când se ajunge la Vitan-Barzesti.

dracon
9.07.2020, 17:57:01

Au terminat si PSD-ul un proiect, proiectat si inceput de pe timpul lui Basescu deabia dupa 10 ani ,sa le fie rusine !

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (9)