Articol publicitar

Un nou traseu de autobuz în Sectorul 4

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii Sectorului 4 şi nu numai au la dispoziţie o nouă linie de autobuz STB, care va asigura transportul cetăţenilor ce locuiesc în ansamblurile rezidenţiale, construite în cartierul Apărătorii Patriei, mai exact, în zona  cuprinsă între Şoseaua Berceni – Bd. Metalurgiei – Str. Turnu Măgurele.

Noua linie are indicativul 241 şi urmează un traseu cu 17 staţii. Patru autobuze vor circula zilnic pe această rută, în intervalul orar 05:00 – 23:00, la distanţă de 10 – 11 minute, în orele de vârf, respectiv 20 de minute în afara acestor ore, având o capacitate de transport de aproximativ 6.500 de persoane pe zi. Pentru plata călătoriilor, care nu vor fi taxate în regimul unor curse speciale, călătorii pot folosi atât cardurile active ale STB cât şi cardurile bancare direct la validator.

Pentru ca autobuzele să poată circula pe acest traseu, Primaria Sectorului 4, printr-o investiţie de aproape 10 milioane de euro, a reabilitatat şi modernizat 12 străzi – Dealul Cucului, Dealul Aluniş, Drumul Poştalionului, Drumul Binelui, Dealul Babei, Odei, Aurel Perşu, Ucea, Drumul Jilavei, Drumul Dealul Frumos, Str Tătuleşti, Aleea Călineşti – transformându-le în artere de circulaţie moderne, racordate la toate utilităţile (apă, canalizare, gaze, iluminat public). Dintre acestea, 6 străzi erau de pamânt. Lucrările, foarte complexe, au durat aprox. 6 luni de zile, timp în care s-au montat aproape 5 km de reţea apă/canal, 3,5 km conducte de gaze şi 10 km de reţea de iluminat public cu LED.

Totodată, au fost reabilitaţi şi asfaltaţi peste 10 km de drum carosabil şi au fost amenajate trotuare pe o suprafaţă de aproximativ 25.000 de metri pătraţi. În această zonă, angajaţii de la Totul Verde SA, societatea care întreţine domeniul public din sectorul 4, va amenaja spaţiile verzi şi vor planta arbori.

“Marcăm astăzi un pas uriaş pe care l-am făcut către dezvoltarea zonei de sud de Bucureştiului, zonă care, foarte mulţi ani, nu a existat pe hartă. Practic, în urmă cu un an de zile, aici era pământ, iar oamenilor care locuiesc în această zonă, le lipseau condiţiile minime pentru un trai într-o capitală a Uniunii Europene. Astăzi, discutăm despre o zonă urbanizată, în care avem toate utilităţile şi mai mult decât atât, tocmai pentru că avem foarte multe obiective importante pentru comunitate, iar distanţele sunt destul de mari, avem şi o linie de transport în comun. Într-un an de zile, am reusit să transformăm substanţial această zonă, în care nu exista scoală, grădiniţă, creşă.  Începând cu sfârşitul acestui an, aici vor fi date în folosintă o şcoală primară şi un liceu. Iar lucrurile nu se vor opri aici. Ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să vină aici în Sectorul 4, unde avem soluţii ca oamenii să trăiască şi să muncească în conditii europene. “, a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite