Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Un pas înainte pentru copiii bolnavi de cancer: s-a înființat Registrul Naţional al Cancerului la Copil din România

0
12 May 2012 12:11:00
Autor: Catalina Mihu

Pentru prima dată în România, copii bolnavi de cancer vor fi monitorizați și ajutați prin intermediul Registrului Naţional al Cancerului la Copil. Instituția a făcut primele dezvăluiri și a dat primele explicații, ieri, în cadrul unei conferințe de presă. 

Participanţii de specialitate se reunesc „într-un dialog din ce în ce mai relevant în situaţia actuală, în tratarea cu succes a cancerului la copii”, a declarat preşedintele Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică şi şefa Clinicii de Pediatrie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Înregistrarea datelor în Registrul Naţional a început din 2009, iar datele despre incidenţă şi evoluţia pacienţilor vor ajunge la maximul de eficienţă, pentru dezvoltarea strategiilor corespunzătoare, într-un interval de 5-10 ani.

Click pe imagini pentru fotogalerie:


Evenimentul este organizat, în colaborare cu Societatea Română de Onco-Hematologie Pediatrică, de PanCare-SROHP, o reţea internaţională de oncologi pediatri, supravieţuitori, asistentente medicale, neuro-pshiologi şi experţi în oncologie, cu peste 1.000 de membri din 24 de ţări europene.

Asociaţia Little People, care asigură asistenţă pentru copiii şi tinerii cu cancer, colaborează, de asemenea, la organizarea evenimentului. Reprezentanţii supravieţuitori ai Clubul „Temerarii” participă, de asemenea, la eveniment.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările