Un şofer lăsat fără permis a dat vina, la proces, pe elicopterul american aterizat forţat în Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un elicopter militar american UH-60 Black Hawk a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle. FOTO PAPPICS

Un şofer din Bucureşti, lăsat fără permis pentru că a trecut pe roşu, a contestat sancţiunea în instanţă, iar în proces a dat vina pe elicopterul american aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle din capitală în iulie 2021.

Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a pronunţat în 17 decembrie 2021 prima sentinţă în dosarul în care un şofer din Bucureşti a contestat procesul-verbal prin care a fost amendat şi i-a fost reţinut permisul de conducere pentru că  a trecut pe roşu şi a folosit un dispozitiv mobil fără a abea un dispozitiv timp mâini libere.

În procesul de contestare a sancţiunii, bărbatul arătat că fapta este nereală, trecând pe pe culoarea roşie a semaforului pentru că în ziua respectivă un elicopter a aterizat de urgenţă în Piaţa Charles de Gaulle şi traficul era îngreunat.

Bărbatul a mai arătat că a fost oprit la circa 20 de metri de semafor, în faţă aflându-se un alt semafor care era verde. Şoferul a mai arătat că „avea autovehicule în stânga şi în dreapta, astfel că şi aceste autoturisme ar fi trebuit să treacă pe culoarea roşie a semaforului”.

Sancţiunea a fost menţinută

Judecătoria Sectorului 1 a menţinut amenda aplicată de Brigada Rutieră a Capitalei, arătând că „aterizarea elicopterului în Piaţa Charles de Gaulle a avut loc cu câteva ore înainte de sancţionarea petentului la ora 18.01”. „Mai mult, din pozele efectuate de petent reiese că spaţiul unde se afla elicopterul era delimitat, circulaţia realizându-se pe restul benzilor. Totodată, instanţa indică că petentul nu a adus nicio probă pentru susţinerea sa conform căreia a trecut pe culoarea verde a semaforului şi nici pentru cea referitoare la faptul că nu se afla în deplasare când a utilizat telefonul mobil”, se mai arată în sentinţa Judecătoriei Sectorului 1, care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

O şoferiţă şi-a recuperat permisul luat de Poliţie pentru că a scris în procesul-verbal: „Nu sunt de acord”

Lecţia dată de judecători unui şofer prins conducând un Lamborghini cu 254 km/h: „Tocmai faptul că este tatăl a trei copii ar trebui să îl responsabilizeze“

Şofer lăsat fără permis din cauza unui urs. De ce nu a crezut judecătorul povestea, confirmată de un martor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite