UPDATE Tramvaiul care a luat foc în trafic a fost construit în 1975. RATB investighează cauzele incendiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tramvai de pe linia 25 a luat foc, în această dimineaţă, în timp ce se afla în mers în zona AFI Cotroceni, la intersecţia Bulevardului Vasile Milea cu Timişoara. Cinci persoane s-au rănit după ce au sărit pe geam şi au fost transportate la spital. La faţa locului s-a acţionat cu două autospeciale de stingere, descarcerare şi SMURD, incendiul fiind lichidat în scurtă vreme. RATB cercetează cauzele incendiului.

UPDATE Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat miercuri formarea unei comisii de anchetă la nivelul RATB pentru a depista cauzele incidentului produs miercuri dimineaţă pe linia tramvaiului 25, informează un comunicat de presă al municipalităţii. „Având in vedere incidentul produs în această dimineaţă la un tramvai care circula pe linia 25, pe Bd. Timişoara, la solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a constituit o comisie tehnică operativă care analizează cauzele producerii acestui incident“, a transmis instituţia.

„Când au ajuns pompierii la faţa locului nu erau persoane în tramvai. Incendiul se manifesta fără flacări şi existau doar degajări de fum de sub garnitura de tramvai, la partea de contactori“, a declarat pentru Digi24 Adrian Marin, purtător de cuvânt ISU Bucureşti.

Oamenii din tramvai s-au panicat din cauza fumului, au spart geamurile şi au sărit.

captura

Cinci călători au fost transportaţi la spitalul Universitar şi la spitalul Elias cu diverse contuzii ale membrelor, toracice sau cervicale, dar care nu necesită internarea. Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru news.ro că pasagerii duşi la spital au suferit entorse după ce au încercat să sară din tramvaiul aflat în mers, când au văzut că de sub vehicul iese fum.

Reprezentanţii Spitalului Universitar au declarat pentru News.ro că la această unitate au ajuns trei femei cu vârste între 44 şi 53 de ani. Una dintre ele are o contuzie la picior, alta are o contuzie toraco-abdominală, iar a treia a suferit contuzii cervicală, toraco-adominală şi la gleznă. Toate cele trei paciente au contuzii minore şi urmează să fie externate. La Spitalul Elias au ajuns două femei cu contuzii uşoare ale membrelor şi niciuna nu va rămâne internată.

De asemenea, toate cele cinci femei au inhalat fum, dar niciuna nu s-a intoxicat, spun medicii. Două persoane care au suferit atac de panică au primit îngrijiri la faţa locului. Pentru acordarea primului ajutor si transportul la spital au acţionat 3 ambulanţe SMURD şi o ambulanţă SABIF. Toţi călătorii s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.

RATB a anunţat pe pagina de Twitter că circulaţia tramvaielor liniilor 1, 11, 8, 25 şi 35, care a fost blocată în zona AFI Cotroceni, în urma incidentului, a fost reluată. RATB susţine că traficul a fost blocat timp de aproximativ o jumătate de oră. Reprezentanţi regiei nu dau, însă mai multe detalii despre cauza defecţiunii.

Imagini cu tramvaiul în flăcări

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite