Unde vă ţineţi pantofii când mergeţi în oraş?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 40-50 de ani, părinţii mei ţineau pantofii „de oraş” într-o sacoşă, atunci când plecau din sat. În felul acesta îi păstrau curaţi, gata de a străluci pe caldarâmul oraşului Medgidia. Era o soluţie normală, pentru acele vremuri.

Traiesc in Bucuresti de 18 ani. Este Capitala Romaniei. Cica e un oras bestial. Este ingrijit de 7 primari.

Ieri si astazi n-am putut iesi cu bicicleta. Pentru ca ma grabeam, am renuntat la masina. Asa am ajuns in situatia de a merge pe jos.

Nu am sa descriu experienta.

Insa am sa spun ceea ce repet in ultimii 2 ani in sedintele Grupului de mobilitate din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti: incurajarea mersului pe jos trebuie sa fie o prioritate a edililor daca vrem sa scapam de congestiile din trafic. Stiu ca e dificil de inteles legatura dintre cele doua moduri de transport… dar asta e opinia expertilor din toata lumea.

Multi functionari din primarii cred ca toata lumea merge cu masina. Poate de aceea s-au gandit ca acest oras nu mai are nevoie de trotuare.

M-am intrebat de multe ori daca primarul Oprescu a mers vreodata pe jos prin acest oras. Probabil n-a avut timp. E doar de 6 ani in functie.

Asadar, ce solutie are un bucurestean pentru a merge pe jos prin Bucuresti ?

Primaria ne sugereaza ca cea mai buna solutie e masina. Dar doar daca este parcata la intrarea in bloc. Altfel, va sugerez sa va luati pantofii de oras intr-o sacosa, ca sa nu asteptati cu picioarele ude la semafor.

Pentru cei care n-au experimentat inca mersul pe jos prin Bucuresti, iata o imagine veche, dar foarte actuala.

Deci, unde va tineti pantofii cand mergeti in oras ?

PS – In urma cu 40 de ani, ulita din satul bunicilor a fost asfaltata. Oamenii au putut pleca la Medgidia in pantofii de oras.

 

Marian Ivan
membru fondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite