FOTO Uniunea Salvaţi Bucureştiul: „Tărâmul fermecat” din Parcul Tei a fost construit ilegal. S-au pierdut 5.000 de metri pătraţi de spaţiu verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:
USB spune că s-au pierdut 5.000 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru construirea acestui parc de disctraţii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
USB spune că s-au pierdut 5.000 de metri pătraţi de spaţiu verde pentru construirea acestui parc de disctraţii FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Parcul de distracţii „Tărâmul fermecat” din Parcul Tei din Capitală a fost construit ilegal, au anunţat consilierii USB Sector 2, care au declinat invitaţia noului primar al Sectorului 2, Mugur Mihai Toader, de a fi prezenţi la inaugurarea parcului care a avut loc sâmbătă, 25 iunie.

Uniunea Salvaţi Bucureştiul a emis un comunicat de presă în care mai precizează că decizia lor a fost luată şi din respect şi solidaritate faţă de locuitorii cartierului, în special ai străzilor învecinate -  Tuzla, Polovraci şi Stăvilarului - care nu ar fi fost consultaţi şi nici informaţi corect despre lucrările care urmau să aibă loc, „despre defrişări şi despre depăşirea nivelului atât fonic cât şi de poluare generat de activităţile de entertainment din zonă”.

„Destinaţia Parcului Tei ar trebui să rămînă aceea care i-a fost menită prin testamentul întemeietorului acestui parc, Grigore Ghica, primul voievod pământean dupa perioada fanariotă, care menţiona despre această zonă:  «...  produce o mulţumire nespusă la vedere şi veselie de-a gata şi fără cheltuială la toţi cetăţenii, de orice clasă, prin publica şi libera preumblare a tuturor printr-însele…»”, se mai arată în documentul citat.

   

Pentru susţinerea celor spuse, Consilierii USB Sector 2 citează o sentinţă a Tribunalului Bucureşti de pe 18 noiembrie 2015.

„Tribunalul Bucureşti, prin Sentinţa civilă nr. 8174/18.11.2015 pronunţată în dosarul 16091/3/2015, a suspendat cele trei acte ilegale, pe care s-a bazat primarul Onţanu, aflat la această oră în cercetări. (Ne referim la decizia 39/18.03.2015 emisă de Agenţia pentru Protecţia Mediului, autorizaţia de construire nr. 94/26.03.2015 emisă de Primarul Sectorului 2, avizul de defrişare 7035/09.04.2015 emis de Direcţia Mediu a Primăriei Capitalei)”, mai arată USB.

De asemenea, aceştia precizează că în Parcul Tei s-au pierdut, prin acest „proiect modern”, aproxiamtiv 5.000 de metri pătraţi de spaţiu verde şi s-au tăiat 67 de copaci.

parc tei
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite