VIDEO Ţeapă cu vacanţe de cinci stele în Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tour-operator din Bucureşti este responsabil pentru una dintre cele mai serioase păcăleli de vacanţă din ultima perioadă. După ce au plătit sume uriaşe pentru vacanţe la hoteluri de cinci stele în Turcia, zeci de bucureşteni au aflat, cu o zi înainte de plecare, că deşi camerele lor sunt rezervate, acestea nu sunt plătite. 

Zeci de turişti din Capitală au avut parte, miercuri după-amiaza, de o surpriză extrem de neplăcută. În timp ce-şi pregăteau bagajele pentru plajele de lux din Turcia, au fost anunţaţi, prin telefon, că vacanţele pentru care au plătit mii de euro au fost anulate. 

„Trebuia să plecăm în 1 septembrie şi, în 31 august, ne-au sunat de la agenţie să ne spună că nu mai putem pleca. Am plătit 2.200 de euro pentru patru nopţi de cazare în Turcia şi am aflat acum că banii nici nu au ajuns la hotelul la care trebuia să stăm", a spus una dintre bucureştencele care aştepta miercuri seara în agenţia Apyas International să vadă dacă problema ei va fi rezolvată.

Alături, un alt cuplu încerca să rezolve o situaţie şi mai complicată. „Prietenii noştri au plătit 900 de euro pentru cazare în Turcia şi au plecat cu maşina. Azi au ajuns la recepţia hotelului şi li s-a spus că nu a fost plătită camera. Imaginaţi-vă în ce situaţie sunt!", au spus aceştia.

În acelaşi timp, la sediul agenţiei-mamă, Premium Holidays, manageriată de Suliman Selciuc, care este şi patronul Apyas International, un alt grup de bucureşteni aştepta explicaţii.

image

Ramadan-ul le-a stricat vacanţa!

Scandalul a durat câteva ore în ambele agenţii, de unde oamenii se temeau să plece de frică să nu se trezească fără vacanţă, fără bani şi fără cui să ceară socoteală. „Stăm aici până aflăm ce se întâmplă. Dacă plecăm, mâine agenţia o să fie închisă şi noi rămânem cu banii luaţi", a spus unul dintre bucureştenii nemulţumiţi. Reprezentanţii agenţiei au explicat situaţia creată spunând că agenţia intermediară din Turcia, care trebuia să se ocupe de plata camerelor de hotel, nu a plătit pachetele turistice. „Agenţia cu care colaboram acolo a avut probleme financiare şi se pare că nu a achitat camerele şi acum turcii sărbătoresc Ramadanul", a spus Monica Aliman, reprezentant Premium Holidays. Aceasta a mai spus că în perioada Ramadanului nu se pot face tranzacţii bancare.

Soluţie provizorie

După mai multe ore de aştepare, reprezentanţii agenţiilor au dat clienţilor care urmau să plece în concediu în 1 septembrie 20% din valoarea pachetului achiziţionat. „Suntem patru familii care am dat 7.000 de euro integral, în luna aprilie. Ne-au dat nişte bani şi ne-au spus să mergem la recepţie să achităm o parte din cazare cu ei, iar restul banilor pe care îi plătim să îi recuperăm la întoarcere", a spus Bucur Bădănoiu, unul dintre clienţi. În cele din urmă, bucureştenii au plecat spre paradisul din Turcia, fără însă să ştie ce-i aşteaptă acolo. Reprezentanţii agenţiei au spus că turiştii lor vor fi cazaţi în hotelurile pentru care au plătit şi urmează ca, după ce se termină perioada Ramadanului în Turcia, să fie rezolvate problemele financiare. „Este al treilea an în care ne-am luat vacanţe de la ei şi e prima oară când se întâmplă aşa ceva", a mai spus Bucur Bădănoiu.

Premium Holidays funcţionează pe piaţă de trei ani şi de doi ani este unul dintre tour-operatorii membrii ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). „Sunt o agenţie serioasă. Nu am auzit să fie nicio problăemă, de niciun fel cu ei. Sunt profesionişti. Domnul Suliman Selciuc este un om cu o vastă experienţă în spate. Ori s-a întâmplat ca cei de acolo să aibă probleme, ori nu ştiu. Nimeni nu poate garanta, până la urmă, bunul mers al unei agenţii", a spus Traian Bădulescu, reprezentant ANAT.

image

All-inclusive în paradisul turcesc

Bucureştenii au scos din buzunare mii de euro pentru a se bucura de un concediu pe picior mare, departe de România. Aceştia şi-au cumpărat pachete de lux la hoteluri ca Rixos din Belek, Akka Antedon din Kemer sau Miracle Resort din Lara în speranţa că se vor bucura de un concediu de neuitat. Preţurile pachetelor au variat între 1.700 şi 2.200 de euro pentru vacanţe all-inclusive, aproape de mare. Staţiunile turceşti sunt renumite pentru resorturile unde turiştii se bucură de tot felul de servicii de lux gratuite, de la tratamente spa până la unt mesele exotice copioase.

Iată povestea unuia dintre bucureştenii aflaţi miercuri seara în agenţie:

„Bună seara! Noi suntem "cuplul care încerca să rezolve o situaţie şi mai complicată" şi dorim să precizăm că, în realitate, lucrurile nu au stat chiar aşa, din punct de vedere strict al situaţiei în care se găseau prietenii noştri aflaţi deja în holul unui hotel de 5 stele din Antalia (Turcia). De la bun început trebuie precizat ca sejurul turiştilor romani a fost achitat de către aceştia la Apyas via Premium Holidays , agenţie care a transferat banii catre partenerul turc (firma 3E Travel Turcia). Din câte se pare, agenţia turcă a acumulat datorii către mai mute lanţuri hoteliere din Turcia, aspect ce a condus la refuzul hotelierilor de a mai caza turişti ce aveau contracte în derulare cu 3E Travel Turcia. În astfel de situaţie au "nimerit" şi prietenii noştri plecaţi cu maşina spre Turcia. Au ajuns la hotel şi li s-a comunicat că au rezervare, dar sejurul nu este plătit. Au avut de ales, conform propunerii recepţiei hotelului, să plătească sejurul la preţul de recepţie al camerei de 5 stele (enorm, aproape 250 de euro pe noapte) sau să plece acasă. Prietenii au sunat imediat la Apyas, însă în agenţie li s-a comunicat că "nimeni nu poate vorbi cu dumneavoastră pentru că avem mulţi clienţi în sediu" (n.n. "clienţii" erau chiar persoanele care au fost sunate ţn ultimul ceas că nu mai pleacă). Panicaţi şi "părăsiţi" de agenţia cu care au călătorit în ultimi 3 ani ăn Turcia, prietenii noştri au apelat la noi să lămurim situaţia. Am ajuns, după 4 ore petrecute în agenţie, să cunoaştem întreg personalul (care a dat dovada de mult calm) şi să vorbim cu domnul Suleiman care ne-a dat asigurari că va rezolva problema. Dupa alte 2 ore (era deja ora 22.00) şi numeroase convorbiri din România în Turcia, patronul agenţiei a plătit online sejurul prietenilor noştri direct la hotel iar turiştii români au primit camera. (...) Concluzie personală: se pare că "vina" a fost la agenţia parteneră din Turcia 3E Travel. Dragi turişti, verificaţi dacă sunteţi pe lista de zbor şi sunaţi la hotel înainte de a pleca din ţară pentru a va asigura că totul este OK. Călătorie plăcută şi concediu frumos!", a spus Bogdan, pe bucuresti.adevarul.ro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite