Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Controale la Piaţa Obor din Capitală: peştele şi carnea, păstrate printre excremente de şoareci

5
22 Sep 2019 13:48:42
Autor: Iulia Cimpoeru
FOTO: News.ro
FOTO: News.ro

Inspectorii  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au efectuat duminică dimineaţa o acţiune de control în hala veche a Pieţei Obor din Capitală cu scopul de a verifica modul în care comercianţii ţin şi vând produsele. Aceştia au descoperit mai multe nereguli care pun în pericol sănătate consumatorului.

Inspectorii din cadrul  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au descins duminică dimineaţa la Hala Obor din Capitală. Conform imaginilor realizate în timpul controlului, inspectorii ANPC au descoperit mai multe produse congelate din peşte şi carne care erau ţinute în condiţii improprii, în mizerie şi la temperaturi mari. Mai mult, inspectorii au găsit inclusiv excremente de şoareci în locurile în care erau păstrate produsele din carne şi peşte, informează news.ro

Imaginile din timpul controlului arată că peşte alterat era pregătit pentru vânzare într-o încăpere insalubră. De asemenea, un angajat a fost surprins chiar în momentul în care tăia peştele deşi era evident că era impropriu consumului. 

„Lucrurile nu sunt în regulă. Hala este depăşită atât din punct de vedere al curăţeniei dar şi al calităţii. Lucrurile sunt peste puterea noastră de imaginaţie. Cantităţile însemnate excremente de şobolani pe care le-am filmat arată că această zonă este infectată. Vitrinele sunt de prea mult timp în folosinţă”, a spus şeful ANPC, Horia Constantinescu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

sica
22.09.2019, 14:38:07

Pentru asemenea fapte ar trebui bagati la zdup si dupa ce ies de acolo sa nu mai aiva dreptul de a lucra in domeniul alimentatiei publice.

+1 (1 vot)
Constantine Constantine
22.09.2019, 15:15:23

Eu as inchide toata unitatile din hala care vind produse alimentare perisabile.Si i-as da o amenda uriasa celui care inchiriaza spatiile deoarece el e primul care trebuie sa puna in vedere chiriasului respectarea normelor de igiena si salubrizare.Sa faci bani riscind sanatatea a sute de mii de oameni e o crima.

Adrian Foangǎ
22.09.2019, 15:44:48

Piata Obor a fost dintotdeauna cea mai jegoasa piata din Bucuresti.

+2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
22.09.2019, 17:26:33

Asa ceva numai la miticoti se poate intampla.

-2 (2 voturi)
Maleficio Decenu
22.09.2019, 15:20:45

Avem o consolare,cel puțin șoarecii o duc bine,avem șoriceii cei mai sănătoși,inteligenți și frumoși din lume.

+1 (1 vot)