Cozi de zeci de maşini, în prima zi de vaccinare la centrul drive-thru din Bucureşti: „Mă exasperase cât de lent se mişca vaccinarea cu programare“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucureştenii s-au vaccinat, fără programare, la primul centru drive-thru din Bucureşti
Bucureştenii s-au vaccinat, fără programare, la primul centru drive-thru din Bucureşti

Deschiderea primului centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a dovedit un real succes. Joi, sute de persoane au stat la cozi de câteva ore, de dimineaţă până seara, în Piaţa Constituţiei, pentru a se vaccina direct din maşină.

Primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti s-a deschis joi, de la ora 8.00, în Piaţa Constituţiei, şi n-a durat mult până la formarea cozilor de maşini. Bucureştenii care s-au săturat să-şi aştepte rândul în centrele de vaccinare la care se programaseră n-au mai stat pe gânduri şi au petrecut, în medie, două ore la coadă pentru a se vaccina pe loc, fără programare şi fără a coborî din maşină. Cei care vor să se vaccineze trebuie să se prezinte doar cu actul de identitate şi chestionarul de triaj care poate fi completat chiar la faţa locului.

Până la ora prânzului, se vaccinaseră deja 280 de persoane în centrul drive-thru, potrivit autorităţilor. Vaccinul administrat este cel produs de Pfizer.

La deschidere a fost prezent şi Preşedintele Klaus Iohannis, care i-a asigurat pe români că se vor deschide mai multe astfel de centre în ţară pentru a grăbi procesul vaccinării populaţiei. În parcarea din Piaţa Constituţiei a venit şi un mic grup de protestatari anti-vaccin, care au încercat să îi convingă pe oameni să nu se vaccineze.

Centrul va funcţiona zilnic, între orele 08.00-20.00, până pe 12 septembrie.

Primul centru de tip drive-thru a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara. După două zile, a fost deschis al doilea centru de tip drive-thru din România, în Cluj, iar miercuri a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad.

Ce au spus bucureştenii legat de organizare, timpul de aşteptare şi despre cei care refuză să se vaccineze, vedeţi în reportajul de mai jos:

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite