VIDEO Fântânile arteziene din Centrul Capitalei, inaugurate cu fast: „E bine că au renovat ceva. Acum să renoveze şi pe unde ne plimbăm toată ziua“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fântânile arteziene din Piaţa Unirii, construite în perioada comunistă, au fost readuse la viaţă de Apa Nova, printr-o investiţie de 9 milioane de euro. Bucureştenii se pot lăudat acum cu primele fântâni din Europa create 100% digital, care impresionează printr-un spectacol de culoare, muzică şi proiecţii 3D pe apă.

Joi seara, mii de bucureşteni au luat parte la inaugurarea grandioaselor fântâni arteziene din Centrul Capitalei. Evenimentul a fost anunţat pentru ora 20.00 şi a început cu un concert de muzică clasică oferit de Orchestra Simfonică Bucureşti, urmat de la ora 21.00 de spectacolul apei. Aşteptarea i-a nemulţumit pe cei interesaţi doar de fântâni, îndeosebi pe părinţii veniţi cu copiii, care se aşteptau să vadă fântânile încă de la ora 20.00 şi care şi-au pierdut răbdarea.

Majoritatea celor prezenţi la spectacolul de inaugurare s-au declarat încântaţi de privelişte, dar printre ei s-au aflat şi cei care nu consideră acest proiect o prioritate pentru Bucureşti. Câţiva membri ai reprezentanţi ai mişcării #Rezist s-au plimbat printre oameni cu pancarte cu mesaje critice la adresa Primăriei Capitalei, dintre care: "Frumoase fântâni, dar ai promis revoluţie în trafic", "Frumoase fânâni, cascada de lumină peste şcolile-n ruină", "Frumoase fântâni, dar ai promis sistem de termoficare". 

Fântâna centrală din Piaţa Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar şi proiecţii laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa. Sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unităţi individuale din intregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe o distanţă de 1,4 kilometri, de la Piaţa Alba Iulia până la Piaţa Constituţiei. Toate echipamentele au fost instalate în bazinele şi structurile deja existente încă din vremea comunismului, elementul sculptural central fiind păstrat şi integrat în noul design.

Fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbată şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, până la prima ninsoare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite