VIDEO Cum se jucau copiii din Bucureşti în urmă cu 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film realizat de un amator în anii ’60 a imortalizat pe peliculă cum se jucau afară copiii din acea perioadă, într-un cartier bucureştean nou construit.

Numărul maşinilor era încă mic atunci în Bucureşti. Astfel, zona în care a fost realizat filmul este una aerisită, fără maşini parcate pe trotuare sau pe spaţiile verzi. Totodată, în lipsa unui trafic intens, copiii se putea juca fără griji pe stradă.

Copiii nu aveau calculatoare şi ieşeau afară pentru a se juca împrună cu cei de vârsta lor. Jocul cu mingea să pare că era şi atunci foarte îndrăgit de copii, fiind practicat atât de băieţi, cât şi de fete. Şi şotronul se regăsea printre jocurile preferate de copii. De asemenea, în imagini pot fi văzuţi copiii pe biciclete sau pe trotinete.  

În film nu se precizează exact locul unde a fost realizat. Doar numărul de înmatriculare de Bucureşti al unui camion care a apare în imagini indică faptul că filmul a fost făcut în Capitală. Dacă recunoaşteţi zona în care a fost făcut filmul, ne puteţi scrie mai jos, la comentarii, sau pe pagina noastră de Facebook. Ne puteţi scrie şi cum vă jucaţi dumneavoastră când eraţi mici sau cum se joacă copiii de acum.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite