VIDEO Labirint spectaculos în Parcul Izvor: 1001 metri de explorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Labirintul va rămâne în Parcul Izvor până marţi FOTO Organizatori
Labirintul va rămâne în Parcul Izvor până marţi FOTO Organizatori

Parcul Izvor din Capitală găzduieşte, timp de cinci zile, o expoziţie inedită, dedicată folclorului românesc. În cadrul acesteia va fi expus labirintul „1001 metri de poveste românească“, care va rămâne în parcul bucureştean până marţi, intrarea la eveniment fiind liberă.

„1001 metri de poveste românească“ este un labirint care se întinde pe o suprafaţa de 600 de metri pătraţi, având un traseu de exact 1001 metri. Este construit ca o instalaţie interactivă şi „decorat“ cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice , descântece şi legende din toate colţurile României.

„O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic“, precizează reprezentanţii Asociaţiei Culturale Du-ne, alături de organizatorii de la 18+ festival.

Totodată, aceştia spun că labirintul este un spaţiu viu colorat, gândit în aşa fel încât să stimuleze simţurile curioşilor care se încumetă să îl descopere. „Este o experienţă vizuală, auditivă, tactilă, olfactivă, gustativă şi, de ce nu, mentală totală“, spun aceştia.

La opera de artă au lucrat peste 40 de artişti români, care au primit ajutorul a mai bine de 50 de voluntari. A fost expus pentru prima oară în luna mai la Cluj-Napoca, unde s-a bucurat de peste 2.000 de vizitatori. 

Pe aceeaşi temă:

"Labirintul Anticorupţie" ajunge sâmbătă la Focşani

FOTO Străzile Chişinăului, labirinturi fără nume

Parcul Public Central devine realitate. În luna aprilie încep lucrările la proiectul de 4 milioane de euro

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite