VIDEO Cel mai scump parc din România începe să prindă contur: fântâni arteziene, pistă de carting şi pasarelă peste lac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la cel mai modern şi totodată cel mai scump parc din Bucureşti – Parcul Drumul Taberei vor începe în curând, anunţă oficialii Sectorului 6. Contractul dintre Primăria Sectorului 6 şi fostul ministru al Dezvoltării Elena Udrea, în valoare de 18 milioane de euro, a fost semnat anul trecut dar, lucrările vor începe cu întârziere.

"Este posibil ca lucrările să înceapă la sfârşitul lunii august, debutul lui septembrie. Conform graficului de execuţie, durata lucrărilor este de 18 luni", a precizat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu pentru site-ul de ştiri B365.ro

La momentul în care contractual a fost semnat, fostul primar al Sectorului 6, Cristian Poteraş estima că parcul va fi gata în septembrie 2012. În realitate, luna septebrie va fi perioada în care se vor începe practice lucrările de reamenajare ale parcului iar termenul de predare este, cel mai probabil, în primăvara aunului 2014.

Sorin Dina, consiliera primarului pune aceste întârzieri pe seama fostei administzraţii care nu a privit acest proiect ca pe o prioritate a sectorului."Lucrările nu au fost demarate pentru că fosta conducere a primăriei nu a achiziţionat servicii de management şi dirigenţie de şantier. În luna august vom finaliza şi aceste proceduri", a explicat aceasta.

Aşa va arăta parcul după fi9nalizarea lucrărilor

Pentru reamenajarea parcului Drumul Taberei se vor cheltui aproximativ 18 milioane de euro, banii care vin, în cea mai mare parte, din fonduri europene.

Investiţia prevede şi achiziţionarea a 13 camere de supraveghere video la care se adaugă 2.290 de metri de fibră optică pentru reducerea poluării vizuale.

Jurnaliştii de la B365 notează şi că asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A, unele din aceste firme fiind abonate la lucrările din Sectorul 6.

Pistă de carting şi debarcader în parcul Drumul Taberei

Primăria şi-a propus ca din banii alocaţi acestui proiect, să se regenereze aproximativ 7 hectare de spaţii verzi din arealul total al parcului, construirea de trei spaţii de joacă pentru copii, diversificate pe grupe de vârstă, plus utilarea cu 320 de bănci şi 245 de coşuri de gunoi şi modernizarea a peste 25.000 mp de alei din interiorul parcului. De asemenea, în parc vor apărea şi fântâni arteziene “tip Nufăr”, dintre care una cu 60 de jeturi de apă. Proiectul mai include şi foişoare pentru practicarea mai multor jocuri de societate, catarg pentru arborarea drapelului ţării, terenuri de sport, un monument artistic din oţel inoxidabil “Pasărea măiastră” dar şi o pistă de carting, ambarcader şi debarcader pentru bărci cu vâsle şi o pasarelă pietonală metalică în arcadă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite