Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Operaţiunea de salvare a unui pui de căprioară căzut într-un canal neacoperit din pădurea Corbeanca

3
28 May 2020 07:35:36
Autor: Sinziana Ionescu
Pui de căprioară salvat dintr-o gură de canal din pădurea Corbeanca Sursa Facebook ARCA
Pui de căprioară salvat dintr-o gură de canal din pădurea Corbeanca Sursa Facebook ARCA

Un pui de căprioară rănit a fost salvat în pădurea Corbeanca, la intervenţie participând pompieri şi activişti pentru drepturile animalelor. Căpriorul căzuse într-un canal rămas neacoperit de la marginea pădureii.

Intervenţia a avut loc miercuri, 27 mai, în Ilfov şi a fost relatată de activiştii de la ARCA, o asociaţie pentru drepturile animalelor care s-a ocupat şi de oile de pe nava scufundată la Midia, şi de caii sălbatici de la Letea:

„Veni, video, salvus. Adică am venit, am făcut live video, am salvat.

Găsiţi filmarea live în care am intervenit pentru salvarea unui căprior tânăr căzut printr-o gură de canal rămasă neacoperită, la marginea pădurii Corbeanca.

Filmul evenimentelor e simplu:

1. Cei de la ISU Bucuresti-Ilfov - Detaşamentul Buftea ne-au sunat, conform protocolului pe care îl avem cu ei. Fuseseră anunţaţi de doi biciclişti aflaţi întâmplător în zonă de prezenţa animalului rănit, căzut în canal. Felicitări atât domnilor biciclişti, care au stat cu noi până la rezolvarea cazului, cât şi pompierilor care au fost nevoiţi să meargă câţiva kilometri pe jos, până la locul accidentului, pentru că maşina lor (prea grea) nu avea acces în zonă.

2. Pentru că am avut norocul şi să fie la doi paşi de noi, dar şi să avem o maşină suficient de dotată cât să mergem cu ea până la locul indicat, în 10 minute eram la faţa locului.

3. Am intrat în canal pentru a-i face un mic tranchilizant căpriorului speriat. 

Sursa Facebook ARCA

4. După scoaterea animalului din gaură, i-am găsit doar răni superficiale, cea mai însemnată fiind o zgârietură sub ochi, pe care i-am tratat-o pe loc şi rapid, cu multă grijă şi puţin unguent.

5. Cât timp noi îl mai bibileam să fim siguri că e ok, căpriorul a zis să ne asigure el însuşi, aşa că s-a ridicat pe toate patru picioarele şi a luat-o la sănătoasa. E drept ca i-am administrat si un antisedan. Garantăm că e sănătos şi sperăm că va trăi fericit. L-am şi zărit imediat după eliberare si l-am fotografiat pentru voi. 

Sursa Facebook ARCA

6. N-am plecat doar trei, câţi veniserăm, ci cu maşina plină, pentru că i-am dus înapoi la maşina lor şi pe domnii pompieri, cărora le mulţumim încă o dată pentru că sunt oameni adevăraţi si foarte sufletişti. Încă o dată, ne-a impresionat profund compasiunea lor si dorinţa de a ajuta. 

Acum, ne întoarcem la oile noastre, la propriu. Pace şi iubire multă, oameni buni!“ 

Sursa Facebook ARCA

Pe aceeaşi temă: 

VIDEO Imagini devastatoare cu caii sălbatici maltrataţi la Letea. Lungul drum al salvării hergheliei din Delta Dunării

Povestea emoţionantă a lui Easter, mielul născut din părinţi salvaţi de pe nava eşuată în Portul Midia: „Vă transmite toată dragostea noastră“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Zevescu Zev
28.05.2020, 08:24:44

Absolut superb. Cand vezi de-astea, parca te gandesti, poate mai avem o sansa.

Cel Mare Scarambeu
28.05.2020, 10:03:29

Norocul animalului ca au dat peste el niste oameni de treaba ca daca il gaseau miticii hapsani il faceau friptura si se laudau cu el la prieteni.

octavian calin
29.05.2020, 12:44:22

Vai mama lor UN FILM CU PROSTI DAR CE [PROSTI GRAMADA ,probabil e zona unde sunt prea multi idioti Priviti oameni buni fereasca Dumbnzeu sa te salveze asa hal de idioti ca mori cu zile Ia adminstat capriorului un tranchiluzand de rasul curcilor ..având in vedere idiotii care au creat acest putz total neasigurat aveti un TABLOU COMPLET AL IDIOTILOR ..NENOTOCOTI CE SUNTETI