VIDEO Peşti morţi în Lacul Morii din Capitală. Primăria Sectorului 6: Cauza morţii ar putea fi nivelul scăzut de oxigen din apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de peşti morţi au fost găsiţi, vineri dimineaţă, în Lacul Morii din Capitală, spre mal, cauza putând fi nivelul scăzut de oxigen din apă produs de dezvoltarea în exces a plantelor acvative, spune Primăria Sectorului 6.

Vineri dimineaţă, în jurul orei 7.15, cetăţenii care locuiesc în zona Lacului Morii au alertat Poliţia Locală despre apariţia peştilor morţi la malul lacului.

Reprezentanţii Serviciului Protecţia Mediului şi ai Serviciului Ordine Publică au stabilit drept cauză a morţii peştilor hipoxia, produsă din cauza dezvoltării excesive a plantelor acvatice care consumă o anumită cantitate de oxigen dizolvată în apă, în condiţiile în care temperaturile cresc pe perioada verii.

Potrivit primăriei Sectorului 6, peştii morţi au fost adunaţi din apă de către lucrători ai Administraţiei Naţionale “Apele Române”, iar echipe ale Ministerului Mediului, aflate în zonă, prelevează probe de apă şi realizează analiza peştilor captaţi pentru a stabili cu exactitate dacă motivul mortalităţii îl reprezintă, într-adevăr, hipoxia.

Problema a fost sesizată de cetăţeni şi Ministerului Afacerilor Interne şi Gărzii Naţionale de Mediu, care fac verificări pe liniile de competenţă specifice, mai precizează primăria.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite