Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cum poluează cartierele rezidenţiale Capitala: „Apa plină cu fecale e  folosită pentru spălarea trotuarelor“

8
20 May 2020 11:57:55
Autor: George-Andrei Cristescu

Octavian Berceanu, consilier USR în Primăria Capitalei, a postat pe reţelele sociale un video în care arată cum ajung materiile fecale din cartierele rezidenţiale în canale sau lacuri şi de acolo în Dâmboviţa.

Politicianul atrage atenţia autorităţilor asupra faptului că apa este poluată de dezvoltatorii imobiliari care au construit mai multe blocuri rezidenţiale fără ca acestea să fie racordate la sistemul de canalizare.

Iată postarea:

„Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului - România
Dragă Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti, cum e să verşi 15 000 de litri de urină şi fecale între blocuri?
Materiile fecale din Cartierul Militari Residence şi din alte dezvoltări imobiliare făcute fără canalizare curentă, în Bucureşti, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii.

Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Argeş, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Judeţul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operaţiunea era ascunsă de ochii noştri, cu deversare directă în Canalul Argeş, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii.

Mai la vale, la Semănătoarea, apa plină cu fecale este preluată din Dâmboviţa şi folosită zilnic pentru spălarea trotuarelor bucureştene. Aceeaşi sursă de apă e folosită pânâ la ieşirea din Bucuresti, inclusiv in celelalte sectoare pentru spălarea străzilor.

Odată ajunse pe asfaltul cald, zeama asta infectă este încălzită de razele soarelui, se transformă în agenţi patogeni şi germeni. În câteva ore, toţi germenii posibili sunt ridicaţi în aer de trafic şi traşi adânc în piepturile bucureştenilor, în mod special de copiii cu înălţimi sub 140cm.

E uşor de înţeles de ce în România mor anual 26 000 de oameni din cauza poluării, majoritatea în Bucureşti“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Mironov George
20.05.2020, 12:19:45

Romania = tara de forma. Parlament care emana legi de forma. Institutii de forma care nu aplica legile, asa proaste cum sunt ele.

+1 (3 voturi)
Mesterul Ardelean
20.05.2020, 15:55:15

@ Mironov George ... insa este tara unde fecalele si urina sunt cat se poate de real imprastiate in si pe viata romanilor!

0 (2 voturi)
Nicolai Barbulescu
20.05.2020, 13:00:39

Bucurestiul isi merita soarta capitala coruptiei pleaca de la Primariile care dau autorizatii de constructie acolo unde nu sant utilitati,Intrebati la superprimarita Firea ce parere are despre Bucuresti capitala Europeana.

+1 (3 voturi)
cloudvick
20.05.2020, 16:56:02

zici bucuresti si tragi apa!

+1 (3 voturi)
CARMEN FlOREA
20.05.2020, 17:35:58

Apa aia este buna pentru politicieni mai ales lui yohaniss ,blaga ,vela orban si altii .

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările