VIDEO Cum poluează cartierele rezidenţiale Capitala: „Apa plină cu fecale e  folosită pentru spălarea trotuarelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Octavian Berceanu, consilier USR în Primăria Capitalei, a postat pe reţelele sociale un video în care arată cum ajung materiile fecale din cartierele rezidenţiale în canale sau lacuri şi de acolo în Dâmboviţa.

Politicianul atrage atenţia autorităţilor asupra faptului că apa este poluată de dezvoltatorii imobiliari care au construit mai multe blocuri rezidenţiale fără ca acestea să fie racordate la sistemul de canalizare.

Iată postarea:

„Dragă Politia Romana, Ministerul Mediului - România
Dragă Direcţie de Sănătate Publică Bucureşti, cum e să verşi 15 000 de litri de urină şi fecale între blocuri?
Materiile fecale din Cartierul Militari Residence şi din alte dezvoltări imobiliare făcute fără canalizare curentă, în Bucureşti, sau în imediata proximitate, ajung să ne umple plămânii.

Vidanja din filmare varsă materiile fecale nu mai departe de strada Macului, în canalul care face legătura cu canalul Argeş, cel care delimiteaza Sectorul 6 de Judeţul Ilfov. Să nu vă imaginati că e prima oară, s-a întâmplat aproape zilnic doar că operaţiunea era ascunsă de ochii noştri, cu deversare directă în Canalul Argeş, adică un pârâu mic care se varsă în Lacul Morii.

Mai la vale, la Semănătoarea, apa plină cu fecale este preluată din Dâmboviţa şi folosită zilnic pentru spălarea trotuarelor bucureştene. Aceeaşi sursă de apă e folosită pânâ la ieşirea din Bucuresti, inclusiv in celelalte sectoare pentru spălarea străzilor.

Odată ajunse pe asfaltul cald, zeama asta infectă este încălzită de razele soarelui, se transformă în agenţi patogeni şi germeni. În câteva ore, toţi germenii posibili sunt ridicaţi în aer de trafic şi traşi adânc în piepturile bucureştenilor, în mod special de copiii cu înălţimi sub 140cm.

E uşor de înţeles de ce în România mor anual 26 000 de oameni din cauza poluării, majoritatea în Bucureşti“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite