Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Sursa poluării din Bucureşti: un incendiu la ferma de porci de la Periş. Ce spune ministrul Mediului

6
8 Apr 2020 10:04:46
Autor: Mariana Iancu
Poluare în Bucureşti FOTO ISU
Poluare în Bucureşti FOTO ISU

Locuitorii din zona de nord a Capitalei au reclamat miercuri dimineaţă că aerul este irespirabil. Probleme cu calitatea aerului sunt şi în Sectorul 6. În ambele zone se simte, potrivit relatărilor, un puternic miros de cauciuc sau de plastic ars.Datele adunate de staţiile independente de monitorizare a aerului arată depăşiri ale limitei de poluare.

GALERIE FOTO
 
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a precizat:  Ca urmare a unui incendiu pe o suprafaţă semnificativă de 30.000 mp, de vegetaţie în zona Periş, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.
 
Echipele Gărzii de Mediu şi APM sunt pe teren, în nordul Capitalei, pentru a gestiona situaţia şi a evalua impactul incendiilor de vegetaţie din zona Periş-Corbeanca-Buftea-Otopeni.
 
Totodată a fost solicitată intervenţia ISU pentru a elimina toate focarele active şi mocnite şi a preveni extinderea lor.“
 
În urma unei intervenţii pentru Digi24, ministrul a spus că face apel către populaţie să conştientizeze că aceste acţiuni, dincolo de disconfortul olfactiv, pot pune în pericol vieţi omeneşti, bunuri materiale şi mediul înconjurător. Oficialul a precizat că sunt situaţii care pot genera adevărate tragedii: „Nu este vorba despre plastic sau cauciuc ars:„Avem un incendiu de vegetaţie. În urma incendierii unei zone semnificative de vegetaţie în zona Periş din judeţul Ilfov, ard mocnit batalurile, bazinele de acumulare ale fostei ferme de porci. Arderea acestor resturi generează miros specific şi fum înecăcios, resimţit de locuitorii din vecinătate şi evident de noi, cei din Bucureşti, ca urmare a vitezei şi direcţiei vântului”, a spus Costel Alexe, la Digi24.
 
„Echipele Gărzii de Mediu şi APM sunt pe teren în nordul Capitalei pentru a gestiona situaţia şi pentru a evalua impactul incendiului de vegetaţie, cel mai puternic resimţindu-se în Corbeanca, Buftea, Otopeni. În această dimineaţă am avut discuţii cu cei de la ISU, care sunt pe teren şi în datoria cărora este stingerea acestui incendiu”, a adăugat el.
 
 
 
Conform unui comunicat ISU; ISUBIF intervine cu 2 autospeciale pentru stingerea unui incendiu de vegetatie uscată (stuf) şi dejecţii provenite de la o fermă, deversate în 2 bataluri, pe un teren între localităţile Periş şi Dârza.
 
Suprafaţa estimată este de aproximativ 20.000 de mp, fiind o ardere mocnită, fară pericol de extindere.
 
Din cauza particularităţilor zonei, nu se poate înainta cu autospecialele de stingere până în apropierea locului de manifestare a incendiului.
 
 
În sprijinul resurselor menţionate au mai fost direcţionate încă 4 autospeciale de stingere, de mare capacitate, în zonă fiind posibilităţi limitate de alimentare cu apă.
 
Incendiul a fost anunţat în cursul zilei de ieri (aproximativ ora 09:00) şi au acţionat 3 echipaje de stingere. Operaţiunile au fost reluate în această dimineaţă. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Milam Rachel
8.04.2020, 10:20:08

Comentariu considerat abuziv.

mihai radu
8.04.2020, 10:27:23

Comentariu considerat abuziv.

foarte atent
8.04.2020, 12:47:56

si in sectorul 6 tot din nord vine fumul ?! hai ma, voi ne luati de prosti ?

Constantine Constantine
8.04.2020, 13:42:29

Daca vantul a batut din N-NV in mod cert a afectat si zona Militari.Insa ce nu reusesc eu sa inteleg e faptul ca de la 20000 mp de vegetatie arsa se pot polua doua sectoare cin pe vremuri se dadea foc la miristi ( e drept ca in mod controlat) ce puteau insuma si 200 ha/tarla, in mai toate zonele agricole, fara ca Bucurestiul sa fie intoxicat de fum si mirosuri.Cum chestia asta se repeta in mod constant, eu in locul autoritatilor as pune acmere video pe drone si as sti in mod precis cine , ce si cum.Dar poate nu se doreste acest lucru.

foarte atent
8.04.2020, 13:46:41

nu e de la miristi, asta e problema...e de la deseuri concentrate care sunt arse ca e mai ieftin...si e controlat, e cu aprobare/spaga de unde trebuie ! in sectorul 6 e de la zonele limitrofe, alte ferme, alti capitalisti de cumetrie rosie/portocalie !!

Vezi toate comentariile (6)