Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Video. Tunari. Coada la flotanţi e colosală. Se aduc oameni cu dubele din Bucureşti, Dâmboviţa şi Ialomiţa

1
27 Sep 2020 12:51:26
Lulea Marius Dorin
Coadă impresionantă datorită cetăţenilor cu viză de flotant ce nu au locuit o singură zi în Tunari.
Coadă impresionantă datorită cetăţenilor cu viză de flotant ce nu au locuit o singură zi în Tunari.

Situaţia în Tunari este una cu totul excepţională la aceste alegeri. La acest moment se aduc votanţi  cu dubele şi maşini ce au numere de Bucureşti, Dâmboviţa şi Ialomiţa, ca în vremurile bune ale perioadei post-comuniste. Aţi crezut că am trecut de această epocă? Deşi poliţia este de faţă într-un număr impresionant, forţele de ordine afirmă că nu se poate face nimic.

În Tunari coada la secţiile de votare a început după orele 05.00. La ora 07.00, când secţiile de vot s-au deschis, deja câteva sute de persoane se aflau la coadă. Marea majoritate a celor prezenţi la primele ore ale dimineţei nu erau cetăţeni ai localităţii ci oameni aduşi special la vot cu viza de flotant.

În ultimele luni comuna a reuşit să crească spectaculos cu aproximativ 20%, iar aceşti cetăţeni fictivi nu vin la vot din spirit civic şi probabil ceva îi motivează. Poliţia Ilfov deţine informaţii cu privire la acest aspect însă pentru moment nici o măsură nu a fost luată.
 
Cozile sunt lungi de câteva sute de metri şi durata de aşteptare este în medie mai mare de o oră.
 
Tunărenii sunt revoltaţi deoarece nu îi recunosc pe cei din jur. 
 
Cei prezenţi nu respectă distanţarea socială, se stă în grupuri mai mari de trei persoane. În general se poartă mască, însă condiţiile de protecţie în vreme de pandemiei sunt greu de menţinut de către forţele de ordine. 
 
La intrarea în urnele de vot se ia temperatura persoanelor şi se foloseşte dezinfectant.
 
Mai multe maşini de poliţie sunt prezente pentru a asigura ordinea la secţiile de votare. La 112 s-au făcut mai mult sesizări cu privire la tentative de fraudare a votului şi turism electoral. Până la acest moment nu există o reacţie oficială a Poliţiei Ilfov.
 
 
Liviu Dragnea a primit o condamnare pentru fraudă electorală şi la moment se află după gratii pentru acest lucru. S-a petrecut totul în timpul referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu.
 
Tunari-ul nu este singura localitate în care se încearcă fraudarea alegerilor prin metoda flotantelor. Situaţia şi în ţară este una complicată iar guvernul a încercat să ia măsuri, dar se pare că fără efect.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
27.09.2020, 13:12:05

Ce frumos ar fi ... Dacă domiciliul fiscal ar fi singurul criteriu .. Unde ți-ai plătit în ultimii 2 ani taxele și impozitele ... doar acolo să ai voie să votezi, consiliul local, primarul și parlamentarul .... Toți migratorii ce taie frunză la câini, deplasabilii cu autobuzele la vot ..ar fluiera a pagubă .. Bineînțeles , partidele politice ar urla ca în gură de șarpe .. . Până la urmă , de ce nu ? Dacă particip constant la dezvoltarea urbei prin cotizațiile mele ... de ce să nu am dreptul să îmi exprim opinia ? Problema este că ..instituțiile statului , sunt " certate " între ele .. și nu fac schimb de date .. Cei de la evidența populației ..și cei de la fisc .. nici nu se cunosc .. Habar nu au unii de alții .. :)))

+1 (1 vot)
Modifică Setările