Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Vier Pfoten acuză ASPA că a omorât câini pe care i-ar fi ridicat abuziv dintr-un adăpost din Sectorul 6 al Capitalei. ASPA: Nu e adevărat

33
24 Mar 2014 11:12:11
Autor: Cristina Răduţă
ASPA  a ridicat vineri zeci de câini aflaţi în adăpostul din sectorul 6
ASPA  a ridicat vineri zeci de câini aflaţi în adăpostul din sectorul 6

Reprezentanţii Vier Pfoten au anunţat că hingheriI Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) au intrat abuziv, vineri, într-un adăpost din sectorul 6 al Capitalei, ridicând zeci câini şi omorând patru din aceştia. Pe de altă parte, Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii susţine că s-a intervenit în forţa pentru a duce animalele în adăpostul de la Bragadiru, pentru că Vier Pfoten ameninţa că le va da drumul.

Reprezentanţii Vier Pfoten au anunaţat că, vineri, hingherii ASPA au ridicat 18 câini aflaţi în îngrijirea organizaţiei, după ce hingerhii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Aninamelor ar fi vandalizat spaţiul post-operator al clinicii veternizare Vier Pfoten aflat în curtea ADP Sector 6, acolo unde au intervenit echipele ASPA.

„Câinii aflaţi în tratament au fost ridicaţi de hingheri prin metode barbare, pline de cruzime şi au fost duşi în adăpostul public Bragadiru. Administraţia adăpostului a refuzat returnarea câinilor, încălcând astfel mai multe prevederi din noua legislaţie pentru gestionarea populaţiei de câini fără stăpân“, susţin reprezentanţii ONG-ului.

În total, hingherii ASPA au ridicat 90 de patrupede aflate în adăpostul din sectorul 6, dar reprezentanţii ONG-ului susţin că martorii au declarat că patru câini au fost ucişi de hingherii care au participat la acţiunea de prindere a câinilor.

De asemenea, aceştia spun că Protocolul de sterilizare gratuită a câinilor fără stăpân încheiat între Vier Pfoten şi Primăria Sectorului 6 este încă în vigoare, iar organizaţia nu a primit nici o notificare oficială privind evacuarea clinicii şi padocurilor din acel loc.

Răzvan Băncescu: Ameninţau că dau drumul la câini

Pe de altă parte, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu, a declarat, pentru Adevărul, că vineri s-a intervenit în forţa pentru că organizaţia Vier Pfoten a fost notificată în ceea ce priveşte încetarea Protocolului de sterilizare gratuită. Totodată, Băncescu a mai spus că reprezentanţii ONG-ului ar fi ameninţat că dau drumul câinilor de acolo. „Aşa este, a fost o acţiune în forţă. Am trimis toate echipajele ASPA acolo. Ei s-au opus, au blocat cu maşinile personale faţa adăpostului şi a trebuit să băgăm câinii direct în cuşti. Nu am omorât niciun câine, să ne arate cadavrele“, a precizat Băncescu.

De asemena, acesta a mai spus că cele 90 de animale pe care le-au ridicat hingherii ASPA se află în acest moment în adăpostul de la Bragadiru. „Doar o parte dintre aceşti câini aveau microcipuri, aşteptăm să îi adopte cineva cu acte în regulă“, a mai declarat coordonatorul de proiect al ASPA. 

Vier Pfoten dă în judecată Primăria Sectorului 6
 
Reprezentanţii Vier Pfoten spun că „aceste abuzuri au fost comise cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Locale Sector 6, care în loc să intervină pentru respectarea legii au obstrucţionat accesul reprezentanţilor organizaţiei în zona padocurilor“. Astfel, conducerea Vier Pfoten a anunţat că va acţiona în judecată Primăria Sectorului 6 atât pentru tragerea la răspundere a poliţiştilor locali, cât şi pentru „încălcarea Protocolului de colaborare valabil până la 17 aprilie 2014“. Totodată, cei din conducerea ONG-ului susţin că nu au ameninţat nicio clipă că vor elibera animalele din adăpost şi că această afirmaţie este o „născoceală“ a lui Răzvan Băncescu.
 
Pe aceeaşi temă:
 
ASPA a publicat lista celor 58 de ONG-uri şi persoane fizice care nu mai au voie să adopte maidanezi timp de un an

Adopţiile maidanezilor, limitate de luni pentru cei care au abandonat animale

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

unU
24.03.2014, 12:39:37

S-a pornit un tavalug al uciderii cainilor, ca sunt, ori nu, violenti, de-a valma. Oprescu isi inchipuie ca poate sta deoparte de acest scandal, insa se inseala.

+7 (23 voturi)
Mihai Ionescu
24.03.2014, 13:13:43

FELICITARI, ASPA !! FELICITARI STIMATE DOMNULE DIRECTOR RAZVAN BANCESCU !! NU VA LASATI INTIMIDAT ! APLICATI LEGEA IN VIGOARE .LEGEA 258 / 2013 SI OUG 155 -2001 ! NE CEREM SCUZE LA SUTELE DE ONG -URI SI " MARII " IUBITORI DE ANIMALE DIN BUCURESTI , DAR NU VREM SA MAI FIM MANCATI DE VII ( LA PROPRIU ) DE CANII VAGABONZI DE PE STRAZILE DIN CAPITALA ROMANIEI, BUCURESTI !!!

-17 (33 voturi)
Corina Oana
24.03.2014, 13:43:12

cum sa zici "felicitari" la asa scene. bai ati innebunit cu totii. cred ca esti unul din hingheri.... inchideti-va separat undeva, duceti-va in alta parte a lumii unde nu sunt animale, unde va rabda pamantul rautatea si lasati-ne pe noi in pace cu animalutele. Sunteti turbati de rautate, minti criminale ce sunteti, satanistilor, sectantilor, va curg balele din gura cand vedeti sange, va creste inima in voi cand vedeti moarte HUAAAAAAA!!!!!!!

+10 (26 voturi)
Corina Oana
24.03.2014, 13:29:19

Cum poate sa minta in halul asta....Bancescu...Acesti caini erau inchisi in padocuri, nu erau pe strada. Vier Pfoten NICIODATA nu le-ar fi dat drumul. Tocmai ca multi dintre ei isi gasisera deja stapani! Vier Pfoten a sterilizat mii de caini in Bucuresti din fonduri proprii, in timp ce ASPA omoara caini si fura cu ambele maini! Cata nesimtire pe Bancescu dupa ce ca a omorat 4 caini....Mihai Ionescu du-te la psiholog ca nu esti intreg la cap. Tu si toti insetatii de sange ca tine. Cainii aia NU ERAU PE STRADA tu pricepi asta sau ti s-a urcat rautatea si la creier? Ce lege sa se aplice? AICI S-A INCALCAT LEGEA ESTE UN ABUZ!!! Cainii nu erau e strada !! Pe voi o sa va manance ura, nu cainii de la Vier Pfoten! Nenorociti ce sunteti nu mai aveti loc de animale. Noi nu mai avem loc de rautatea voastra asa ca sa va eutanasieze pe VOI!

+14 (24 voturi)
Utilizator Adevărul
24.03.2014, 13:42:43

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările