UPDATE FOTO Vijelia a făcut ravagii în Capitală. Zeci de oameni răniţi, o femeie de 80 de ani în comă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furtuna de joi după-amiază a dărâmat zeci de copaci în tot oraşul FOTO Adevărul
Furtuna de joi după-amiază a dărâmat zeci de copaci în tot oraşul FOTO Adevărul

Mai multe panouri publicitare au fost dărâmate în Capitală de vântul puternic, zeci de copaci au fost răpuşi de vânt şi peste zece persoane au fost rănite. O femeie a fost rănită după ce un geam s-a spart, în zona Bucur-Obor, iar o altă femeie în vârstă de 80 de ani a ajuns în comă după ce un cort din zona Baba Novac s-a prăbuşit şi a rănit-o grav.

UPDATE 18.25 Un cort din Piaţa Constituţiei şi o schelă metalică, ambele amenajate pentru organizarea unei expoziţii nautice s-au prăbuşit în urma vijeliei. ”Un bărbat a fost transportat la spital, având răni uşoare la nivelul capului. În total, opt persoane au fost asistate de SMURD Bucureşti”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

UPDATE 18.20 Potrivit ENEL, situaţia problemelor apărute în urma furtunii arăta la ora 18.00, astfel: în judeţul Ilfov au rămas nealimentate parţial 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, fiind afectate 10 localităţi, comparativ cu 24 localităţi nealimentate la ora 17:00. De asemenea, în judeţul Giurgiu au rămas nealimentate parţial 9 linii de medie tensiune ce deservesc 11 localităţi, comparativ cu 19 localităţi afectate la ora 17:00, iar în Bucureşti există în continuare o serie de incidente punctuale, în curs de remediere.

UPDATE 18.03 Doi copaci au căzut în gabaritul căii ferate, la intrare în staţiile Pantelimon şi Pajura. Din această cauză, potrivit  CFR Călători, trenul 1682 care circulă pe relaţia Constanţa – Bucureşti Nord staţionează în gara Băneasa de la ora 16.42, iar trenul 11017 care circulă în relaţia Bucureşti Obor – Constanţa a fost oprit în gara Obor, începând cu ora 15.45. ”La faţa locului s-au deplasat echipele de intervenţie pentru tăierea copacilor căzuţi şi eliberarea gabaritului, astfel încât circulaţia celor două trenuri să fie reluată în cel mai scurt timp”, au declarat reprezentanţii CFR Călători.

UPDATE 17.40 În urma prăbuşirii cortului din zona Baba Novac, în interiorul căruia se comercializau produse vestimentare, o femei în vârstă de 80 de ani a fost grav rănită şi transportată de urgneţă la Spitalul Sfântul Pantelimon. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, femeia se află în acest moment în comă. ”În total zece persoane au fost rănite, şase dintre acestea fiind transportate la spital”, a declarat Grasu pentru adevarul.ro.

Update 17.20 Din cauza vijeliei, reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Muntenia au fost afectate. În judeţul Ilfov, 12 linii electrice aeriene de medie tensiune au rămas nealimentate parţial, fiind afectate 24 de localităţi, în timp ce în judeţul Giurgiu, 11 linii de medie tensiune au rămas nealimentate parţial, afectând 19 localităţi.

Update 17.03 În urma furtunii puternice, în Sectorul 2 al Capitalei, cinci pomi au fost doborâţi, potrivit lui Anatol Albu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 2. Unul dintre copaci a căzut peste liniile de înaltă tensiune, iar circulaţia pe şoseaua Iancului a fost închisă parţial.

În sectorul 4, 60 de copaci au fost doborâti de vânt, iar zece maşini au fost avariate. 

Update 16.55 „Acoperişul unei pieţe, alcătuit din policarbonat, a fost smuls din cauza vântului intens, în timp ce mai multe căsuţe la care se comercializa vată de zahăr, din parcul Orăşelul Copiilor, au avut de suferit de pe urma rafalelor puternice“ , a declarat Cristina Popa, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 4.

Update 16.35 Potrivit purtătorul de cuvnt al Brigăzii Rutiere Bucureşti, Andrei Codău,din cauza copacilor căzuţi circulaţia pe mai multe străzi ale Capitalei a fost restricţionată. Printre zonele cu probleme se numără şoseaua Mihai Bravu, deoarece aici au avut loc căderi de înaltă tensiune, iar circulaţia tramvaielor a fost suspendată.

De asemenea, un cort din zona Baba Novac a fost pus la pământ din cauza rafalelor puternice de vânt.

Potrivit lui Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Bucureşti, până la ora 16.40, 100 de apeluri au fost efectuate de către cetăţeni. 

„Bucăţi din acoperişul Grupului Şcolar de Construcţii, situat la intersecţia dintre şoseaua Mihai Bravu cu Dudeşti, au fost smulse. De asemenea, două panouri publicitare au căzut în zonele bulevardul Brătianu şi bulevardul Kiseleff. În zona Giuleşti un stâlp de electricitate a fost dărâmat de vânt, până în acest moment zeci de copaci fiind căzuţi în tot oraşul“, a declarat Popa pentru adevarul.ro.

Update 16.27 Doi copaci au căzut în sectorul 5 şi au avariat o casă şi ţevi de gaze de la intersecţia Petre Ispirescu- Mărgeanului, potrivit Mediafax. 

Update 16.15 Două persoane au fost rănite după ce mai multe panouri publicitare au căzut în zona Piaţa Unirii. ”Victimele au suferit răni uşoare la nivelul capului, nefiind nevoie de spitalizare. De asemenea, în mai multe zone din Capitală au căzut copaci, printre care şi în zona Preciziei unde trei autoturisme au fost avariate şi în zona Parcului Carol unde alte două maşini au fost avariate. Au mai căzut copaci şi pe strada Antiaeriană şi Ziduri Moşi, mai multe cabluri fiind avariate”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti.

”O femeie de 30 de ani cu traumatism craniocerebral a fost rănită. Totodată, un bărbat a fost rănit în zona Baba Novac, un echipaj aflându-se în acest moment la faţa locului. La Colentina în zona Mc Donald`s un bărbat a fost rănit după ce un geam s-a spart. O fată a fost tăiată pe faţă din cauza unui geam spart, în zona Piaţa Obor”, a declarat Alis Grasu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti.

Update: Vijelia a pus la pământ doi copaci, iar cinci maşini au fost avariate, potrivit purtătorului de cuvânt ISU, Daniel Vasile. O femeie a fost rănită după ce un panou publicitar a căzut peste aceasta.

Meteorologii au emis un cod potrocaliu de furtuni şi grindină pentru Bucureşti, joi după-amiază,  până la ora 17.00, iar pentru judeţele Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Tulcea şi Dâmboviţa a fost emis cod galben.

Vom reveni cu amănunte!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite