Visarion Alexa, duhovnicul Iuliei Ionescu, cunoscut printre credincioşi ca un preot dedicat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Visarion Alexa este duhovnicul Iuliei Ionescu FOTO sf-nicolae-militari.ro
Preotul Visarion Alexa este duhovnicul Iuliei Ionescu FOTO sf-nicolae-militari.ro

Preotul Visarion Alexa, duhovnicul Iuliei Ionescu, tânăra în vârstă de 15 ani dispărută timp de patru zile, spune că nu mai vrea să discute pe marginea acestui subiect. Părintele Visarion spune că are două fiice şi că, în momentul în care a dispărut Iulia, tânăra pe care o considera fiica lui spirituală, a trăit intens fiecare clipă în care nu a ştiut unde se afla copila.

Iulia Ionescu, fata în vârstă de 15 ani care a fost dispărută timp de patru zile, îl avea ca duhovnic pe preotul paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae“ din Militari, Visarion Alexa. Preotul este unul dintre apropiaţii fetei în vârstă de 15 ani, cel căruia Iulia obişnuia să i se confeseze. 

Visarion Alexa este cunoscut în rândul credincioşilor ca fiind o persoană foarte dedicată şi care tratează cu mare respect spovedania. Nu doar credincioşii care vin să se roage la biserica din sectorul 6 au această părere.

„Îmi face o impresie bună părintele Visarion Alexa de la Biserica Sf. Nicolae din Militari. Pare un om care acordă importanţă deosebită spovedaniei şi cred că îşi rezervă destul timp pentru asta“, scrie un bărbat pe un forum destinat religiei.

Duhovnicul Iuliei avea emisiune radio

Purtând o pereche de ochelari cu rame subţiri şi gesticulând uşor, preotul povestea duminică, după ce Iulia a fost găsită într-un tren ce se îndreptat spre Bucureşti, că a trăit intens zilele în care fata era de negăsit. Părintele Visarion Alexa este la rândul său tată şi are două fiice. „Am simţit totul cu inima de tată. Nu am putut fi insensibil mai ales că Iulia era ca şi fiica mea“, povestea preotul duminică.

În ceea ce priveşte activitatea părintelui Visarion, acesta a avut până în anul 2012 şi o rubrică la Radio România Actualităţi, care se numea „O vorbă bună“. 

„Este un copil, ajunge!“

Duhovnicul Iuliei Ionescu a declarat, astăzi, pentru „Adevărul“, că nu mai vrea să discute pe marginea acestui subiect. Preotul spune că este recunoscător presei că a contribuit foarte mult la găsirea fetei, dar a ţinut să precizeze că această „mediatizare excesivă“ i-ar putea aduce o mulţime de dezavantaje Iuliei.

„Expunerea unui copil în presă îi poate distruge sufletul. Nu mai are nicio şansă să se întoarcă la şcoală, în comunitate“, a spus preotul, precizând că a spus duminică, în timpul predicii de la Parohia Pogorârea Sfântului Duh - Sfântul Nicolae Militari, tot ce era de povestit.

„Este un copil, ajunge!“, a încheiat preotul Visarion.

Tânăra a dispărut miercuri

Iulia Ionescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava“, acolo unde a intrat cu nota 10. Miercuri, 12 februarie, tânăra se îndrepta către liceu împreună cu mama sa. Cele două s-au despărţit în staţia de metrou Eroilor, dar Iulia Ionescu trebuia, aşa cum convenisa cu mama ei, să îi trimită un mesaj şi să îi spună că a ajuns la liceu.

Pentru că Iulia nu i-a mai trimis niciun mesaj mamei sale, femeia s-a dus la şcoală să vadă dacă fiica sa a ajuns cu bine. Acolo a aflat că tânără nu a mai ajuns şi l-a sunat pe tatăl fetei, Daniel Ionescu, să îi spună ce se întâmplă.

După ce poliţisţii s-au mobilizat şi au început căutările peste tot, tânără a fost găsită, sâmbătă, într-un tren care venea spre Capitală. 

Pe aceeaşi temă:

Iulia Ionescu le-a spus călugărilor de la Sihăstria Rarăului că nişte profesoare de la liceu testează pe copii tehnici de reiki şi radiestezie. Fata nu a venit la şcoală

Spovedania duhovnicului Iuliei, părintele Visarion: „Trimitea mailuri în care vorbea de Apocalipsă şi călugărie“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite