Weekend de foc pentru poliţişti: peste 500 de agenţi au făcut curăţenie generală printre evazionişti şi şoferi teribilişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bucureşteni au aplicat peste 660 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 243.890 de lei pentru şoferii prinşi în offside şi 29 de amenzi pentru patronii care făceau evaziune.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii bucureşteni au constatat 29 de infracţiuni şi au aplicat peste 660 de sancţiuni contravenţionale, instituind de-a lungul nopţii 30 de filtre rutiere prin care au fost verificate peste 1.200 de autovehicule.

Acţiunea a urmărit combaterea evaziunii fiscale, verificarea respectării legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe, paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor. Totodată, poliţiştii bucureşteni au vizat prevenirea şi combaterea faptelor de încălcare a legislaţiei rutiere, în special a activităţilor ilegale în domeniul taximetriei şi a celor ce reprezintă cauze generatoare de accidente rutiere grave.

29 de infractori dintr-o lovitură

Astfel, pe timpul desfăşurării acţiunii, ofiţerii şi agenţii Poliţiei Capitalei au constatat 29 de infracţiuni prin care erau încălcate prevederile Codului Penal şi a legilor privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de autor şi a drepturilor conexe, combaterea traficului şi a consumului ilicit de droguri, precum şi încălcări ale regimului circulaţiei rutiere. Semnificativ de menţionat este faptul că 21 din cele 29 de infracţiuni au fost constatate în flagrant.

Totodată, poliţiştii bucureşteni au aplicat peste 660 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 243.890 de lei, pentru nerespectarea normelor legale privitoare la regimul circulaţiei rutiere şi a activităţilor de taximetrie, a prevederilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, încălcarea unor norme de convieţuire socială, cât şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

S-au reţinut 35 de permise

În cadrul acţiunii ofiţerii şi agenţii Poliţiei Capitalei au verificat 18 de unităţi comerciale şi 12 obiective asigurate cu pază, au confiscat bunuri în valoare de peste 14.000 lei, iar poliţiştii rutieri au reţinut 35 permise de conducere şi au retras 35 certificate de înmatriculare.

Prezentăm în cele ce urmează câteva cazuri semnificative din cele constatate de către poliţiştii bucureşteni în cadrul acestei acţiuni:

Astfel, la unul din localurile verificate de pe raza Sectorului 3, poliţistii bucureşteni au constat că o parte din încasările realizate în cursul zilei nu fuseseră înregistrate în contabilitatea societăţii, precum şi faptul că, în incintă, se difuza muzică ambientală fără a se deţine autorizaţie eliberată în acest sens.

O situaţie similară a fost identificată de poliţiştii bucureşteni şi într-un club din Sectorul 2, în incinta căruia se difuza muzică ambientală fără a se deţine autorizaţie eliberată în acest sens, iar aparatul electronic de marcat nu se afla în funcţiune.

Traficant de haşiş, prins în club
 
În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală şi a încălcării dreptului de autor si a drepturilor conexe.

În cadrul aceleaşi acţiuni, poliţiştii bucureşteni au depistat într-unul din cluburile verificate un bărbat ce deţinea două pliculeţe cu o substanţă de culoare maro, despre care a declarat poliţiştilor că este haşiş. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul încălcării prevederilor legale privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.
Totodată, poliţiştii rutieri au identificat pe Bulevardul Unirii un tânăr conducător auto a cărui testare cu aparatul drogtest a indicat un rezultat pozitiv. Acesta a fost condus la Institutul Naţional de Medicină Legală ,,Mina Minovici”, unde i-au fost recoltate probe biologice.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite