Ziua Internaţională a Iei, sărbătorită în Bucureşti. Intrarea la eveniment este liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei, prin CreArt - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, organizează, în perioada 23- 24 iunie, un eveniment care marchează Ziua Internaţională a Iei. Evenimentul are loc în Grădina cu Filme din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7, între orele 12.00 – 23.00.

Pentru a celebra Ia, evenimentul IEsc va cuprinde ateliere de creaţie, şedinţe foto neconvenţionale, expoziţie de accesorii şi multe alte surpize. De asemenea, va avea loc un concert Maria Răducanu şi va fi proiectat filmul românesc Aferim!.

Pe 24 iunie, de Sânziene, românii din ţară şi de pretutindeni sărbătoresc Ziua Internaţională a Iei, la iniţiativa comunităţii „La Blouse Roumaine“. Astăzi, ia este celebrată în 48 de ţări şi în sute de oraşe de către cei care îmbrăţişează cultura românească. Intrarea la toate activităţile din cadrul IEsc este gratuită.

Studiouri foto şi Beauty corner

Păstrând legătura vechi-nou, este redat prin  decoruri un colţ de odaie românească şi unul cu motive tradiţionale reinterpretate. Ii vechi şi ii noi sunt puse la dispoziţia publicului pentru a se integra cât mai bine în poveste, iar o echipa de specialişti va oferi sedinţe gratuite de make-up şi hair styling.

Ateliere creative

IEsc provoacă vizitatorii să-şi dea frâu liber imaginaţiei în cadrul celor trei ateliere creative susţinute de branduri 100% româneşti: Reciclare Creativă- cu platforma Wunderkraft, Karusello şi Şezătoarea Urbană.

Proiecţie de film romanesc – „Aferim!“

Din dorinţa de a promova arta românească dar şi pe creatorii săi, evenimentul propune publicului, în prima seară, proiecţia unuia dintre cele mai apreciate proiecte cinematografice româneşti, „Aferim!“, în regia lui Radu Jude, un film premiat la Festivalul Internaţional de la Berlin cu Ursul de Argint, pentru cea mai bună regie.

Concert Maria Răducanu

În ultima seară, pe 24 iunie, bucureştenii sunt aşteptaţi la concertul Maria Răducanu, care va interpreta, printre altele, doina românească. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite