Ziua Naţională a României, sărbătorită la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Ţăranului Român invită bucureştenii la târgul organizat de 30 noiembrie şi 1 decembrie. Oamenii sunt aşteptaţi cu bunătăţuri tradiţionale, dar şi cu onoruri militare şi uniforme specifice Primului Război Mondial.

Pe lângă târgul de bunătăţuri tradiţionale şi de produse meşeşugăreşti, reprezentanţii Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” bucureştenii vor fi întâmpinaţi, pe 1 decembrie, cu onoruri militare în uniforme specifice Primului Război Mondial.

„Se împlinesc 95 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918, moment istoric de mare importanţă, care a împlinit visul tuturor românilor. De 1 decembrie, după Parada Militară de pe Şoseaua Kiseleff, vă aşteptăm să ne treceţi pragul, întâmpinându-vă cu onoruri militare în uniforme specifice Primului Război Mondial – Asociaţia Tadiţia Militară, vă invităm la Hora românilor, susţinută de Şcoala de dans popular Larisa şi Marin Barbu, să ascultaţi cântece populare din Buocovina interpretate de Alin Suceveanu, dar şi muzică clasică - recital la harpă – Ana Mincu, Bucureşti şi duet – pian şi chitară clasică, cu Marius Cătălin Deneş şi Adrian Ferenţ“, este prezentat evenimentul.

De asemenea, vor fi puse în vânzare obiecte confecţionate în penitenciare de către deţinuţi privaţi de libertate. Muzeul Satului continuă astfel programul de educare a publicului în spiritul iubirii de oameni şi tradiţii.

Târgul meşterilor populari se ţine sâmbătă şi duminică, 30 noiembrie – 1 decembrie între orele 09.00 – 17.00, iar programul artistic are loc duminică, 1 decembrie între 14.00 – 16.00.

Pe aceeaşi temă:

Pe 1 Decembrie, în toate metrourile va fi arborat drapelul naţional

De Ziua Naţională a României, 1 Decembrie, tricolorul va fi arborat în toate staţiile şi trenurile de metrou. Totodată, reprezentanţii Metrorex spun că vor pune la dispoziţia bucureştenilor trenuri care vor circula la intervale scurte de timp.

RATB reorganizează circulaţia autobuzelor de 1 Decembrie

RATB anunţă că va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zona Piaţa Arcul de Triumf pentru manifestările dedicate Zilei Naţionale. Traseele a 12 autobuze vor fi modificate, iar circulaţia pe alte trei linii va fi suplimentată.

VIDEO Sute de militari au făcut repetiţii pentru parada de 1 Decembrie. Victor Ponta şi Mircea Duşa, prezenţi la simularea ceremoniei de duminică

Cu doar două zile înainte de parada militară ce va fi organizată pe 1 Decembrie, detaşamentele militarilor români au luat cu asalt şoseaua Kiseleff din Capitală. Alături de militari s-au aflat şi detaşamente ale Jandarmeriei, care au trecut pe sub Arcul de Triumf pentru a pune la punct ultimele detalii ale ceremoniei de duminică.

FOTO Manifestările pentru Ziua Naţională aduc restricţii de trafic în Capitală. Care sunt străzile pe care nu se circulă

Odată cu manifestările care vor avea loc de Ziua Naţională a României, traficul rutier de pe şoseaua Kiseleff va fi restricţionat vineri, atunci când vor fi făcute repetiţii pentru paradă, dar şi duminică, când va avea loc evenimentul. Totodată, traficul rutier va fi restricţionat pe mai multe străzi şi bulevarde din Capitală.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite