Bucureşti

articolul anterior articolul urmator

Ziua Părinţilor de Îngeri , organizată în Bucureşti şi în alte 14 oraşe din ţară

0
23 May 2012 11:14:38
Autor: adevarul

Copii plecaţi dintre noi vor avea parte şi în acest an de o zi numai a lor, marcată de organizaţia E.M.M.A. prin Ziua Părinţilor de Îngeri.

Aflat la a cincea ediţie, evenimentul se va desfăşura simultan în 15 oraşe din ţară şi în cinci din străinătate (Londra şi Harlow din Anglia, Jossigny şi Bastia din Franţa şi Toledo din Spania), duminică, începând cu ora 17.30 (ora României). Potrivit organizaţiei, acesta este singurul eveniment din România şi cel mai mare din lume de acest gen.

Părinţii, apropiaţii acestora şi susţinătorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânări în memoria copiilor care nu mai sunt printre noi şi vor înălţa simultan, în toate cele 20 de oraşe, baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire.

Anul acesta, în Bucureşti evenimentul se va desfăşura în alt loc şi anume în Parcul IOR, la intrarea dinspre intersecţia străzilor Baba Novac şi Câmpia Libertăţii.

“Ca în fiecare an, şi anul acesta încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie. Acest eveniment are o semnificaţie aparte, în mod special pentru părinţii care au pierdut un copil înainte de naştere, momentul înălţării baloanelor simbolizând despărţirea de copilul pe care nu au apucat să-l vadă, să-l ţină în braţe, să-l cunoască. Este un moment emoţionant care alină la gândul că pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lângă ei”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea organizaţiei E.M.M.A.

Primul balon care se va inalta de la Bucuresti va fi dedicat micuţei care şi-a pierdut viaţa recent, în apropierea locului în care se va desfăşura evenimentul.

În ţară, evenimentul va avea loc în Baia Mare, Braşov, Buzău, Cluj Napoca, Constanţa, Dej, Galaţi, Iaşi, Oradea, Piteşti, Satu mare, Sibiu, Târgu Jiu şi Timişoara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările