Zona de sud a Capitalei va fi dezvoltată printr-un amplu proiect propus de Robert Negoiţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
negoita

Robert Negoiţă şi-a propus ca în acest an să înceapă un amplu proiect de dezvoltare a zonei de sud-est a Capitalei. Edilul are în plan să construiască un hipodrom şi mai multe campusuri moderne pentru studenţi. Totodată, el va continua mai multe proiecte demarate în anul 2012.

În urma şedinţei Consiliului Local al sectorului 3 a fost aprobată propunerea primarului Robert Negoiţă de a reconfigura sudul Capitalei. În cadrul proiectului propus de Robert Negoiţă, a fost creată Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Bucureşti 2020” (ADI „Bucureşti 2020”). În acest proiect de dezvoltare a zonei periferice din sud-estul Bucureştiului au fost incluse, pe lângă Sectorul 3 şi oraşele Pantelimon şi Popeşti – Leordeni, comunele Glina şi Cernica.

Hipodrom şi campus în partea de sud a Capitalei

Potrivit explicaţiilor date de arhitectul-şef al Sectorului 3, Ştefan Dumitraşcu,  sudul Capitalei poate fi dezvoltat dor prin acest parteneriat. Arhitectul susţine că Primăria Sectorului 3 dispune de fondurile necesare, dar nu au destul teren la dispoziţie. În schimb, localităţile limitrofe au pământ, dar nu au fondurile necesare.

În cadrul acestei asociaţii, Sectorul 3 va fi reprezentantul Consiliului General al Municipiului  Bucureşti. Pentru început, autorităţile vor pune la punct un serviciu de transport public, care va face legătura între Bucureşti şi localităţile limitrofe. De asemenea, Negoiţă intenţionează să construiască printr-un parteneriat public-privat un hipodrom, dar şi mai multe campusuri studenţeşti. Arhitectul a mai menţionat că există destul teren şi pentru construirea de locuinţe sociale.

În prima parte a acestui an, Primăria Sectorului 3 intenţionează să continue o serie de proiecte demarate în anul 2012, proiecte a căror valoare se ridică la suma de 125 de milioane de lei. Din această sumă cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru  reabilitarea termică a blocurilor, în jur de 111.485. 000 de lei. Totodată, aproximativ 10,5 milioane de lei vor fi alocaţi pentru renovarea creşei din Titan, aflată pe strada Gheorghe Tătăraşcu.

În Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, Negoiţă va construi o tribună sportivă pentru care va plăti 1.544.000 de lei, apoi urmând să monteze centrale termice la toate unităţile de învăţământ preşcolar, proiect în valoare de un milion de lei

Drumuri noi de legătură

Proiectul ADI „Bucureşti 2020” va ţine seama şi de infrastructura rutieră. Autorităţile vor construi noi drumuri de legătură. „Nu este normal să stăm cu mâna întinsă la Ministerul Transporturilor pentru ca localităţile ce fac parte din asociaţie să aibă o reţea de drumuri eficientă. De aceea, planul constă în realizarea acesteia din banii comunităţilor. Astfel, dacă avem şosele şi transport, putem începe şi proiecte publice de anvergură de care să beneficieze toată lumea”, a explicat pentru Ziarul Ring, Ştefan  Dumitraşcu, arhitectul-şef al Sectorului 3.

.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite