Ce condamnări au primit ultraşii care au comis violenţe în timpul protestelor din februarie 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 ultraşi au fost condamnaţi la închisoare în urma protestelor din februarie 2017. Cea mai mare pedeapsă primită de ultraşi este de 4 ani şi jumătate. Alte două persoane au fost achitate. Decizia magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 este una în primă instanţă.

De asemenea, au fost persoane care au primit condamnări de 2 ani de închisoare cu executare. O altă decizie luată de magistraţi se referă la prelevarea probelor biologice, ultraşii fiind consideraţi periculoşi, dar şi confiscarea unor arme, găsite de anchetatori asupra lor. 

În februarie 2017, 150.000 de oameni ieşiseră în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de Ordonanţa 13. După câteva ore de protest paşnic, câteva zeci de huligani au început să arunce spre jandarmi cu sticle incendiare, pietre şi bucăţi de gheaţă.

Potrivit anchetatorilor, cei care au provocat violenţele erau membrii unor galerii de fotbal, planul lor fiind stabilit cu ore bune înainte de începerea protestului.

Ulterior, procurorii au găsit şi un grup de WhatsApp unde ultraşii îşi puneau la punct planurile. Tot acolo, unul dintre cei 15 bărbaţi trimişi în judecată în dosar spunea că sunt „nişte pioni pe o tablă de şah”.

Au negat acuzaţiile în faţa procurorilor

Spre deosebire de protestul din 10 august, în februarie anul trecut, jandarmii au reuşit să îi izoleze rapid pe ultraşii violenţi, i-au băgat în dube şi i-au dus la secţii.

Huliganii au negat în faţa procurorilor acuzaţiile şi au spus că au acţionat instinctiv.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite