18 percheziţii în Hunedoara într-un dosar de corupţie. Este vizat preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Moloţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Moloţ (PNL), preşedintele CJ Hunedoara, este acuzat de fapte de corupţie
Mircea Moloţ (PNL), preşedintele CJ Hunedoara, este acuzat de fapte de corupţie

Procurorii DNA au demarat vineri dimineaţă 18 percheziţii domiciliare şi la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara într-un nou dosar de corupţie în care apare şi numele preşedintelui CJ, Mircea Moloţ (PNL), pentru fapte ce ar fi fost săvârşite în perioada 2011-2014, potrivit DNA.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de săvârşire, în perioada 2011-2014, a unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie”, se arată în comunicatul DNA transmis vineri.

”În cursul zilei de 07 noiembrie 2014, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate 18 percheziţii domiciliare în locaţii situate în judeţul Hunedoara, dintre care una este sediul unei instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, mai arată procurorii.

Mircea Ioan Moloţ este preşedintele PNL Hunedoara şi preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara din 2004.

Contracte preferenţiale din bani publici

Preşedintele CJ este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă. Mai exact, Moloţ este suspectat că ar fi acordat mai multe contracte din bani publici unor firme, iar în această afacere ar fi implicat şi ginerele său, potrivit Realitatea TV

Percheziţiile vizează domiciliile mai multor persoane fizice, dar şi instituţii, printre care sediul CJ Hunedoara. Însă, susţin oamenii legii, vineri nu vor fi aduse persoanele suspectate la audieri, doar vor fi ridicate documente în dosar, mai spun jurnaliştii.

Procurorii DNA beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei, se mai arată în comunicatul DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite