470 de români aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi în Irak au fost aduşi în ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alţi 470 de români au ajuns acasă în urma eforturilor autorităţilor române
Alţi 470 de români au ajuns acasă în urma eforturilor autorităţilor române

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri seară, că 470 de cetăţeni români aflaţi în Spania, Belgia, Olanda şi în Irak au revenit în ţară.

"În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, la data de 28 mai 2020, a fost facilitată revenirea în ţară a 277 de cetăţeni români din Regatul Spaniei (pe ruta Bucureşti-Madrid-Bucureşti, respectiv Bucureşti-Barcelona-Bucureşti), a 14 cetăţeni români din Republica Irak (pe ruta Bucureşti-Erbil–Bucureşti) şi a 179 cetăţeni români din Regatul Belgiei şi Regatul Ţărilor de Jos (pe ruta Bucureşti-Bruxelles-Amsterdam-Bucureşti), ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne", arată MAE într-un comunicat.

Repatrierea a fost asigurată prin intermediul a trei curse operate de compania Tarom şi a unei curse operate de o companie privată românească.

Cetăţenii români repatriaţi nu şi-au mai putut prelungi şederea pe teritoriul statelor respective din diverse motive.

Demersurile autorităţilor române au permis revenirea în România a 33 de cetăţeni străini, rezidenţi.

De asemenea, demersurile de repatriere organizate pe ruta Bucureşti-Erbil-Bucureşti au permis revenirea în statul de domiciliu a 17 cetăţeni irakieni. Pe aceeaşi cursă, au fost îmbarcaţi şi 125 de cetăţeni străini care îşi continuă, prin România, traseul către statul de destinaţie.

"Ministerul Afacerilor Externe foloseşte acest prilej pentru a sublinia importanţa verificării cu atenţie, anterior oricăror deplasări, a informaţiilor postate pe site-ul MAE privind sfaturile şi alertele de călătorie, precum şi a informaţiilor de interes publicate pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice şi ale oficiilor consulare ale României în străinătate", precizează MAE.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite