600 de militari, detaşaţi la Direcţiile de Sănătate Publică în războiul cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO MApN/Facebook
FOTO MApN/Facebook

Ministerul Apărării Naţionale pune la dispoziţia Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum şi de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acţiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceştia acţionează, începând de marţi, 15 decembrie, în judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-şi desfăşoare activitatea, în aceleaşi condiţii, în Municipiul Bucureşti şi în alte judeţe, în funcţie de solicitările direcţiilor de sănătate publică, arată MApN într-un comunicat.

Colaborarea cu direcţiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituţionale, la solicitarea acestora.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite