600 de posturi, desfiinţate din întregul sistem al Ministerului Culturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Culturii a decis desfiinţarea a 600 de posturi din instituţiile publice de cultură din ţară, precum şi a unui post de secretar de stat vacant din aparatul central, a anunţat ministrul de resort, Kelemen Hunor.

600 de angajaţi din structurile subordinate Ministerului Culturii vor rămâne fără locuri de muncă, în baza unor hotărâri adoptate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a precizat că, din cele 6.192 de posturi în regim de dublă finanţare, au fost reduse 553 posturi de la instituţiile cu dublă finanţare, dintre care 237 sunt vacante, şi 15 posturi de la instituţiile integral finanţate din venituri proprii.

Alte 70 de posturi, finanţate integral de la bugetul de stat, vor fi reduse din cadrul direcţiilor judeţene de cultură, Oficiului Român pentru Drepturile de Autor şi Centrului de Consultanţă al ministerului, transmite Mediafax.

Kelemen Hunor a susţinut că deciziile au fost luate după consultarea sindicatelor şi a managerilor structurilor afectate de aceste reduceri de personal.

Potrivit ministrului, hotărârea de guvern nu include şi o anexă cu posturile care urmează să fie desfiinţate în fiecare instituţie, acestea urmând să fie stabilite prin ordin al ministrului.

Hunor Kelemen a mai precizat că în întregul sistem Ministerul Culturii va dispune de 5.780 de posturi finanţate de la bugetul de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite