67 de grădiniţe ilegale, depistate în Bucureşti. Poliţiştii au întocmit dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 60 de grădiniţe funcţionează ilegal în Bucureşti
Peste 60 de grădiniţe funcţionează ilegal în Bucureşti

Poliţia Municipiului Bucureşti a întocmit 67 de dosare penale pentru unităţi de învăţământ preşcolare neautorizate, după un control care a vizat 637 de grădiniţe, asociaţii şi fundaţii.

Poliţia Capitalei a descoperit, în urma unor controale  efectuate în perioada 15 aprilie – 19 mai, un  număr de 67 de grădiniţe, din mediul privat, care funcţionau ilegal. 

„Cele 67 de unităţi cu profil educaţional nu deţin autorizări de funcţionare emise de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit documentului, au fost verificate în total 637 de unităţi şi s-a urmărit atât aspectul legalităţii modului de funcţionare, dar şi condiţiile concrete, în care aceste grădiniţe, asociaţii şi fundaţii îşi desfăşoară activitatea, siguranţa copiilor fiind un obiectiv prioritar.

„În urma controalelor efectuate au fost constatate nereguli la un număr de 67 de unităţi de învăţământ preşcolar, din mediul privat, nereguli care au condus la întocmirea a 67 de dosare penale (autosesizare) pentru „exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi pentru care legea cere autorizaţie ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 348 din Codul penal”, mai arată comunicatul Poliţiei.

Cercetările sunt continuate de către unităţile de poliţie pe raza cărora sunt situate grădiniţele, sub coordonarea parchetelor de pe lângă judecătoriile de sector.

Reamintim că, în luna martie, directoarea unei grădiniţe care funcţiona ilegal în Bucureşti a fost filmată agresând copiii înscrişi în unitate.

Directoarea „grădiniţei groazei“, în libertate. Părinţi şi reprezentanţi ai societăţii civile organizează un protest

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite