7 ani fără Omar Hayssam

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ormar Hayssam se întoarce în România după 7 ani de haiducie FOTO Adevărul
Ormar Hayssam se întoarce în România după 7 ani de haiducie FOTO Adevărul

Din 2006, fuga teroristului numărul unu din spaţiul carpato-danubianp-pontic, în România s-au întâmplat multe. Pe scena politică Geoană a apărut şi a dispărut ca o cometă care a strălucit puternic dar puţin, PDL-ul a câştigat alegerile parlamentare din 2008 şi a făcut o scurtă căsătorie de convenienţă cu PSD-ul, iar Trăian Băsescu a câştigat la mustaţă alegerile din 2009 cu voturile aduse de românii din afara graniţelor ţării.

Apoi am intrat brusc în criză....criză economică, criză politică, criză morală (în asta eram de mult dar cum nu au mai fost bani pe piaţă a devenit mult mai evidentă) şi societatea românească a început să intre în derivă.

S-au tăiat salariile cu 25%  şi cetăteţii români au protestat atât de jalnic, încât principalele ştiri despre mitinguri s-au referit la mâncatul seminţelor şi dansul pinguinului din faţa Guvernului.  

Trăian Băsescu a pierdut atât de mult din popularitate încât la un moment dat a renunţat să facă băi de mulţime pentru a nu fi linşat de atâta iubire pouplară, iar PDL-ul a început să fie asociat cu o gaşcă de hoţi mai degrabă, decât cu un partid serios, aflat la Guvernare.

Opoziţia s-a transformat peste noapte în Făt Frumos care vine să salveze România şi ajutată de antipatia populară faţă de ”başişti” a declanşat fenomenul ”Piaţa Universităţii iarna – varianta USL“, care a dus la o victorie zdrobitoare în alegerile locale din vara lui 2012. Ţi se rupea sufletul de milă când îi vedeai pe cei ce prin anii 90 aruncaseră cu ouă în Raţiu şi Coposu, cum vorbeau de fenomenul democraţiei şi a valorilor fundamentale ale acesteia.

Aşa că USL a prins curaj, pentru că  avea piaţa în spate, masele care urau, pe bună dreptate de altfel, pe cei ce le băgaseră mâna în buzunar. A picat Guvernul Boc, a fost dat jos Guvernul  Ungureanu şi Guvernul a fost preluat de forţele de commando ale opoziţiei democratice. Forţe care au decis ca trebuie să scape rapid şi de Băsescu pentru a putea guverna cum trebuie acestă ţărişoară.

Am făcut referendum în vara lui 2012, ne-am făcut de râs în toată Europa şi ne-am bălăcărit prin toate cârciumile, ziarele şi televiziunile de pe acest mapamond. Băsescu a rămas preşedinte cu sprijinul forurilor Europene, iar USL s-a regruprat în jurul triplei Ponta-Antonescu-Antene. S-au câştigat parlamentarele la scor, căci românii uită repede dar nici chiar aşa de repede, şi s-a demarat acţiunea de curăţire a ţării de PDL-işti, băsişti sau alte specimene care nu cadrau nu noua politică de partid.

În 2013 avem un premier cu un plagiat cât casa de care toată lumea a uitat în urma pactului de coabitare, un preşedinte al Senatului care nu regretă nici o secundă că a susţinut un ministru penal şi un Preşedinte de ţară care s-ar duce să candideze prin Basarabia pentru că în România nu-l mai alege nici dracu.

Mai observăm, pe undeva prin spatele cortinei, o opoziţie leşinată care nici măcar  nu se mai oboseşte să mimeze ativitatea. PDL, părăsit de Băsescu, pare mai mult o formă fără fond, partidul lui Diaconescu e la fel de haios ca la începuturi, iar acţiunea începută de oamenii Preşedintelui se joacă de-a construcţia unei noi clase politice în România. A, să nu uit de UDMR! Ba mai bines să uit!

În concluzie, Omar a fugit din România în plină ascensiune economică şi se întoarce într-o ţară debusolată pe toate planurile. A fugit cu doi ani înainte de campania electorală şi se întoarce cu un an înainte de campania electorală. Va fi un pic de circ, fără pâine, căci s-a cam terminat. Probabil o serie de dezvăluiri şi de arestări făcute la momentul potrivit. Pentru unii nesemnificativ, pentru alţii extraordinar de relevant.

Aşa că bine ai revenit Omar Hayssam! Vezi că în puşcăriile din România te aşteaptă Becali, Babiuc şi alţi grei din politica şi societatea românescă. Pe Năstase l-ai ratat la mustaţă..... Probabil vor mai veni şi alţii, condamnaţi de curând. Şedere în plăcută în România, pe banii noştri, care de 7 ani, numai la întoarcerea ta ne gândim. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite