80 de persoane, păgubite de gruparea care vindea online medicamente pentru boli grave, fără să mai trimită comenzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
percheziţii

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că optzeci de persoane au fost păgubite de gruparea care vindea pe site-uri medicamente pentru boli grave şi nu mai onora comenzile după ce se făcea transferul banilor. Mai multe persoane vor fi duse la audieri în România şi Marea Britanie.

„În urma activităţilor de astăzi am descoperit şi ridicat mai multe unităţi de calcul şi înscrisuri care interesează cauza. De asemenea, vom conduce la audieri şi persoanele vizate, atât în România, cât şi în Marea Britanie”, a explicat comisarul şef Răzvan Marinică.

El a precizat că medicamentele respective nu se găsesc de obicei pe teitoriul ţării şi a detaliat spunând că „Nu existau pe reţeta eliberată de medic, erau promovate pe site ca înlocuitori ai acestor medicamente existente în România.”.

Preţul medicamentelor varia între 400 de lei şi 5.000 de lei. 

De asemenea, comisarul şef a precizat că 80 de persoane au fost prejudiciate în acest mod. 

„Au fost mai multe plângeri, adresate de un număr de aproximativ zece persoane, majoritatea din municipiul Bucureşti, şi apoi am extins cercetările şi am identificat mult mai multe persoane vătămate, aflate în aceeaşi situaţie, dar care nu depuseseră plângere. În total, vorbim de 80 de persoane până în acest moment”, a explicat Răzvan Marinică. 

Gruparea desfăşura această activitate de patru ani. 

Mai multe percheziţii au avut loc marţi, în România şi Marea Britanie, într-un dosar de înşelăciune şi fals de informaţii. Gruparea vizată a creat site-uri pentru a vinde medicamente, dar după primirea banilor nu onora comenzile. Prejudiciul în acest caz se ridică la 100.000 de euro.

Poliţia Capitalei precizează că după virarea banilor în contul bancar indicat, în majoritatea cazurilor, victimele i-au contactat pe reprezentanţii site-urilor în legătură cu depăşirea termenului de livrare convenit.

În aceste cazuri persoanele primeau scuze precum „se vor restitui sumele achitate”, „medicamentele nu sunt disponibile în acest moment”, „nu a preluat curierul comanda”, „mai aşteptaţi” ori se comunica un alt termen de livrare, care nu era respectat. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite