98 de persoane, printre care 21 de copii, cel mai mic având doar câteva luni, salvate de poliţiştii români de frontieră în largul Mării Egee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de persoane, printre care 21 de copii şi 21 de femei, aflate în pericol de înec, au fost salvate de poliţiştii români de frontieră în Marea Egee. „Au fost desfăşurate două operaţiuni în care au salvat 98 de persoane, printre care şi 21 de copii, cel mai mic având numai câteva luni. Se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee”, arată un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Nava MAI 1104 a Gărzii de Coastă, aflată în Grecia, a fost solicitată, miercuri, să intervină pentru salvarea mai multor persoane din apele Mării Egee, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

Poliţiştii români au identificat, în largul mării, două ambarcaţiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei şi copii. La bordul navei Gărzii de Coastă au ajuns în total 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei şi 56 de bărbaţi), printre care şi un copil în vârstă de numai câteva luni.

Unul dintre bărbaţi, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soţia şi cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă, fiind transportat în cel mai scurt timp la spital, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistenţă şi hrană, după care acestea au fost transportate în siguranţă în portul din Chios şi predate autorităţilor elene.

De la începutul detaşării în misiunea Frontex (martie 2016) nava Poliţiei de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acţiuni de salvare şi căutare pe mare.

În total au fost identificate 13 ambarcaţiuni gonflabile şi au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei şi 316 bărbaţi. Persoanele salvate proveneau din ţări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite