În Italia începe testarea gratuită. „Vrem să ne luăm viaţa înapoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO rotalianul.com
FOTO rotalianul.com

Acţiunea este organizată de Crucea Roşie. Toţi italienii, indiferent de vârstă,  vor putea face un test antigen în gările din marile oraşe.

Începând de joi, 15 aprilie, se vor face teste antigen gratuite în gara Roma Termini şi la Milano Centrale. Conform rotalianul.com, în zilele următoare vor fi puse în funcţiune alte 9 centre, la Bari, Bologna, Cagliari, Florenţa Santa Maria Novella, Napoli Centrale, Palermo, Reggio Calabria, Torino Porta Nuova şi Veneţia Santa Lucia.

De asemenea, mai spune sursa citată, începând de vineri, 16 aprilie, personalul şi pasagerii trenurilor Frecciarossa Roma Termini – Milano Centrale cu plecare la ora 8:50 şi Milano Centrale – Roma Termini la ora 18:00) vor putea face gratuit testul antigen înainte de plecarea trenului.

„Încă de la începutul pandemiei, Crucea Roşie la nivel global, datorită milioanelor sale de voluntari, a avut o activitate extraordinară şi neîntreruptă cu scopul de a combate virusul şi pentru a oferi răspunsuri la toate vulnerabilităţile care au rezultat în această perioadă”, a declarat Francesco Rocca, preşedintele Crucii Roşii italiene .

Acest nou proiect de testare gratuită în marile gări din ţară va permite o cartografiere chiar mai eficientă a virusului şi va garanta o siguranţă mai mare pentru toţi călătorii. „Vrem să revenim la normal, să ne luăm viaţa înapoi şi să reîncepem să trăim din nou, în toate sensurile”, a mai spus Francesco Rocca, citat de rotalianul.com.

Autorităţile italiene au anunţat că zilnic, la nivel naţional, se vor putea face 3000 de teste antigen.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Şefa serviciilor secrete americane, despre originea coronavirusului SARS-CoV-2: „Nu ştim cu exactitate”. Două teorii menţionate

Marea „harababură“ globală. Unde va fi conflict: în Europa de Est (Ucraina) sau în Indo-Pacific (Taiwan)?

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite