Eveniment

articolul anterior articolul urmator

În plin scandal legat de poluarea din Capitală, ministrul Mediului o schimbă din funcţie pe şefa Gărzii de Mediu

4
9 Jan 2020 17:21:59
Autor: Laurenţiu Sirbu
Ministrul Mediului Costel Alexe se află în plin scandal al declaraţiilor cu primarul Bucureştiului, Gabriela Firea FOTO Mediafax
Ministrul Mediului Costel Alexe se află în plin scandal al declaraţiilor cu primarul Bucureştiului, Gabriela Firea FOTO Mediafax

Şefa Gărzii de Mediu, Gabiela Dorojan, a fost schimbată din funcţie. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat că în urma discuţiei cu Dorojan au ajuns la concluzia că "este oportun ca aceasta să nu mai ocupe" funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu.

"În urma discuţiilor avute în ultima perioadă cu doamna Comisar General, Gabriela Dorojan, am convenit de comun acord că este oportună încetarea calităţii de Comisar General al Gărzii Naţionale de Mediu, propunere care va fi avansată către Guvernul României”, a scris ministrul Mediului pe Facebook.

El spune că joi dimineaţă a solicitat Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru Braşov, Bucureşti şi Iaşi.

"Având în vedere prevederile legale privind organizarea şi funcţionarea Gărzii Naţionale de Mediu, prin care Comisariatul General îndrumă şi controlează activitatea tuturor comisariatelor judeţene şi desfăşoară acţiuni operative pe întreg teritoriul ţării, elaborează şi asigură realizarea strategiei de inspecţie şi control pentru GNM, iar prin conducerea şi structurile sale urmăreşte modul de realizare a atribuţiilor încredinţate comisariatelor judeţene şi stabileşte toate măsurile operative pentru optimizarea activităţii de control, am solicitat în această dimineaţă Comisariatului Naţional al Gărzii de Mediu să îmi pună la dispoziţie planul de acţiuni de monitorizare şi control pe care Garda Naţională de Mediu le-a dispus în perioada 2014-2019 pentru 3 aglomerări urbane: Braşov, Bucureşti şi Iaşi, precum şi raportul detaliat privind gradul de implementare al măsurilor prevăzute în cele 3 planuri de calitate a aerului", afirmă Costel Alexe.

El îi asigură pe "toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc", că atât timp cât va fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în el "un aliat". "Reducerea poluării, îmbunătăţirea calităţii aerului şi creşterea calităţii vieţii rămân obiective fundamentele ale acestui mandat!”, adaugă Alexe ministrul.

Gabriela Dorojan a fost numită în funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, cu rang de secretar de stat, în martie 2018, printr-o decizie a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Anterior (din februarie 2013), Dorojan a fost director executiv la Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Tomescu Tom
9.01.2020, 18:58:41

Daca tot o face pe " devotatul " ... " patrunsul " de importanta functiei .... ... Nu ar fi mai bine sa stopeze taierile masive ilegale din padurile Romaniei ? Pentru inceput ... ? Sa dea cu proiectul Rosia Montana de pamant ? Si cu celelalte similare ... . Nu de alta , dar sa semneze demiteri si inscaunari in functii ...asta poate sa o faca si un analfabet functional ...

+1 (1 vot)
Un cititor
9.01.2020, 20:52:41

Domnul Ministru sa dea ordin, ca toate statiile de monitorizare a aerului din Capitala si din tara, din marile orase sa functioneze non stop ! Daca nu se intampla (cei responsabili) sa fie penalizata stationarea lor.

+1 (1 vot)
foarte atent
10.01.2020, 07:13:25

asa mai merge, dnule Alexe ! astept rapoartele alea cerute ! tare curios sunt sa le citesc ! desi, nu cred sa gasim ceva bun acolo ! astia de la mediu freaca menta !! rolul lor e sa ne minta pe noi !

+1 (1 vot)
Dream Pervertor
10.01.2020, 13:21:56

...El îi asigură pe "toţi românii, indiferent de judeţul în care locuiesc", că atât timp cât va fi în funcţia de ministrul al Mediului, Apelor şi Pădurilor, vor avea în el "un aliat". - Sa nu-ti fie de deochi!

Modifică Setările