Înalta Curte i-a respins lui Gheorghe Bunea Stancu ultima cale de atac împotriva deciziei de condamnare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Adevărul
Imagine: Adevărul

Fostul „baron” PSD de Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, rămâne cu decizia de condamnare, după ce Înalta Curte i-a respins fostului şef de consiliu judeţean recursul în casaţie. Unul dintre judecătorii din complet a fost de părere că Bunea Stancu trebuie să fie achitat pentru conflict de interese.

  • Cu majoritate: Respinge, ca nefondat, recursul în casaţie formulat de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu împotriva deciziei penale nr. 861/A din 28 iunie 2019 a Curţii de Apel Galaţi.
  • Cu opinie separată în sensul admiterii recursului în casaţie formulat de inculpatul Gheorghe Bunea Stancu împotriva deciziei penale nr. 861/A, a casării, în parte, a deciziei recurate şi achitării inculpatului Bunea Gheorghe Stancu, în baza art. 16 alin.1 lit. b teza I Cod procedură penală rap. la art. 4 Cod penal pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, în formă continuată”, se arată în minuta deciziei Înaltei Curţi. 

Potrivit prevederilor art. 16 alin.1 lit. b) din Codul penal, „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”. 

Fostul baron PSD de Brăila a depus un recurs în casaţie împortiva condamnării definitive la 3 ani de închisoare pentru acte de corupţie legate de finanţarea a două echipe sportive din judeţ.

Gheorghe Bunea Stancu a ieşit din închisoare anul trecut, la mai puţin de două luni după ce a fost condamnat definitiv.

În data de 8 martie 2019, Tribunalul Vrancea îl condamna pe Gheorghe Bunea Stancu la 3 ani de închisoare pentru conflict de interese, acesta fiind achitat pentru abuz în serviciu. 

În apel, pe data de 28 iunie 2019, Curtea de Apel Galaţi i-a majorat pedeapsa fostului şef al CJ Brăila cu 8 luni, peste cea de 3 ani dispusă la fond. 

Scurt „sejur” la puşcărie

În vara aceluiaşi an, Judecătoria Galaţi a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de către Gheorghe Bunea Stancu, iar decizia a fost confirmată de instanţa ierarhic superioară, Tribunalul Galaţi.

Astfel, Gheorghe Bunea Stancu a ieşit pe poarta Penitenciarului Galaţi în august, la o lună şi trei săptămâni după ce a fost încarcerat. 

Procurorii DNA l-au acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu a obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism şi încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. 

Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul preşedinte CJ era acţionar majoritar al unei societăţii comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi şi de membru fondator la celălalt club sportiv. 

Judecătorii au decis să-l achite pe Gheorghe Bunea Stancu pentru infracţiunea de abuz în serviciu, dar l-au condamnat pentru conflict de interese în formă continuată.

Gheorghe Bunea Stancu nu este la prima condamnare. În anul 2015 el a primit trei ani de închisoare cu executare în dosarul Mită la PSD. Bunea Stancu a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani şi a fost eliberat condiţionat în 2016.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite