Încă o localitate din ​Ilfov intră în carantină. Măsură prelungită pentru alte patru localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată miercuri este de 8,47 la o mie de locuitori în Gruiu Foto:  Arhivă
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată miercuri este de 8,47 la o mie de locuitori în Gruiu Foto:  Arhivă

Comuna ilfoveană Gruiu intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, începând de miercuri seară, iar pentru alte patru localităţi a fost dispusă prelungirea măsurii, potrivit Prefecturii Ilfov.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară Hotărârea nr. 84 din 07.04.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Gruiu, cu satele aparţinătoare Gruiu, Lipia, Şanţu Floreşti şi Siliştea Snagovului, judeţul Ilfov”, potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Ilfov.

Propunerea a fost înaintată către Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinului Comandantului Acţiunii. Iar ca urmare, şeful DSU, Secretar de Stat dr. Raed Arafat, a emis ordinul privind instituirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Gruiu, cu satele aparţinătoare, începând cu data de 7 aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 21 aprilie ora 22:00.

Carantină prelungită cu 14 zile pentru comunele Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos

Totodată, potrivit unui alt comunicat al Prefecturii Ilfov, şeful DSU a emis ordinele privind prelungirea măsurii de carantină zonală  începând cu data de 7  aprilie, ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 21 aprilie ora 22:00, pentru:

  • comuna Baloteşti, cu satele aparţinătoare Baloteşti, Dumbrăveni şi Săftica,
  • comuna Snagov, cu satele aparţinătoare Snagov, Ciofliceni, Ghermăneşti, Tâncăbeşti şi Vlădiceasca, 
  • comuna Ştefăneştii de Jos, cu satele aparţinătoare Ştefăneştii de Jos, Creţuleasca şi Ştefăneştii de Sus, judeţul Ilfov. 

Carantină prelungită cu 7 zile pentru comuna Mogoşoaia

De asemenea, Prefectura Ilfov anunţă că şeful DSU a emis ordinul privind prelungirea carantinei zonale pentru comuna Mogoşoaia începând cu data de 7aprilie ora 22:00, pentru o perioadă de 7 zile, până la data de 14 aprilie, ora 22:00.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 calculată miercuri este de 8,47 la o mie de locuitori în Gruiu, 9.60 în Baloteşti, 12, 31 în Snagov, 8,13 în Ştefăneştii de Jos şi 6,30 în Mogoşoaia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite