Încă şapte zile de carantină pentru Corbeanca, Dobroeşti, Otopeni şi Popeşti-Leordeni. Mogoşoaia iese din carantină sâmbătă seară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comunele ilfovene Corbeanca, Dobroeşti şi oraşele Otopeni şi Popeşti-Leordeni vor rămâne în carantină încă şapte zile, începând de sâmbătă seară. Tot de atunci, a fost avizată ridicarea măsurii carantinei în comuna Mogoşoaia.

Prefectura Ilfov a anunţat că, în urma emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, măsura de carantinare zonală se prelungeşte pentru şapte zile, începând din 2 ianuarie, ora 22:00, în comuna Corbeanca (cu satele aparţinătoare Corbeanca, Ostratu, Petreşti şi Tamaşi), comuna Dobroeşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni), oraşul Otopeni şi oraşul Popeşti-Leordeni, cu satul aparţinător Popeşti-Leordeni.

"Prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru cele patru localităţi ilfovene a fost propusă ca urmare a analizelor de risc zonă focar întocmite de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov şi a avizelor emise de către Institutul Naţional de Sănătate Publică", a arătat sursa citată.

În schimb, în urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Mogoşoaia, înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru comuna Mogoşoaia, începând din 2 ianuarie, ora 22.00.

"Aducem în atenţia cetăţenilor, operatorilor economici şi instituţiilor publice faptul că, potrivit prevederilor art. 3 din Hotărârea CJSU Ilfov nr. 81/18.12.2020, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, în comuna Mogoşoaia devin aplicabile prevederile art. 1 şi art. 2 din aceeaşi hotărâre", a transmis Prefectura Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite