Încă un transport de seringi necesare vaccinării anti-COVID, adus din Qatar de o aeronavă a Forţelor Aeriene Române

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un transport de 5 tone de seringi necesare vaccinării anti-COVID a fost adus din Qatar de o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, săptămâna trecută fiind făcută o cursă similară.

”O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a executat joi, 21 ianuarie, un zbor pentru aducerea, din Statul Qatar, a aproximativ cinci tone de materiale sanitare necesare campaniei de vaccinare constând în 500 de mii seringi de 1ml şi 450 de mii seringi de 3ml. Zborul a fost efectuat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei de COVID-19”, anunţă vineri MApN.

Distribuirea echipamentelor către centrele de vaccinare va fi realizată cu mijloace de transport aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Sâmbătă, o aeronavă C-27J Spartan Forţelor Aeriene Române a făcut un zbor pentru aducerea din Qatar a circa 250.000 de seringi şi 100.000 de ace necesare campaniei de vaccinare.

Citeşte şi:

Valeriu Gheorghiţă nu crede că anul viitor va fi nevoie de o nouă campanie de vaccinare

Paradoxul francez. De ce o ţară recunoscută pentru consumul ridicat de medicamente se confruntă cu o ezitare enormă a populaţiei în faţa vaccinării

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite