Închis la Rahova, Liviu Dragnea contestă în continuare alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Viorică Dăncilă
Liviu Dragnea şi Viorică Dăncilă

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a făcut apel la sentinţa Tribunalului Bucureşti prin care i-au fost respinse contestaţiile făcute la Statutul PSD şi alegerea în funcţiile de conducere a partidului a preşedintelui Viorica Dancilă, a preşedintelui-executiv Orlando Teodorovici şi a secretarului general Mihai Fifor.

Apelul lui Liviu Dragnea a fost înregistrat luni la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit portalului instanţelor. Judecătorii nu au stabilit încă primul termen de judecată.

În data de 8 august, Liviu Dragnea a depus o solicitare în calitate de intervenient, prin care cere anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcţia de preşedinte al partidului, dar şi a lui Mihai Fifor în funcţia de secretar general. Acesta susţinea că având în vedere că cele două angajate DGASPC care au lucrat în realitate la PSD Teleorman au comis fapte de fraudă, activitatea organizaţiei judeţene a fost ilicită în perioada 2006-2012, ceea ce duce, potrivit legii, la dizolvarea acesteia, şi deci ar invalida şi numirea Vioricăi Dăncilă, votată de organizaţia judeţeană Teleorman.

Fostul lider PSD arăta în cererea înaintată că instanţa a decis că activitatea celor două angajate fictiv a cauzat pierderi DGASPC, iar acest fapt duce la concluzia că „fie organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată şi dizolvarea constituie modificare de statut şi trebuie comunicată Tribunalului Bucureşti (..), fie, în situaţia în care partidul PSD central nu a procedat în maniera acesta, şi în data de 29 iulie 2019 au participat inclusiv reprezentanţi din cadrul organizaţiei de partid PSD Teleorman la votarea modificărilor la statut, suntem în ipoteza juridică în care conduita PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman in intervalul 7.07.2006- 18.12.2012, ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”.

Tribunalul Bucureşti a respins cererea lui Liviu Dragnea de invalidare a numirii Vioricăi Dăncila la şefia PSD pe motiv că Parchetul nu a cerut în instanţă dizolvarea PSD Teleorman, motiv pentru care judecătorii nu au avut un temei pentru a pune în discuţie participarea la congresul PSD a unei organizaţii de partid care continuă să existe şi nu este supusă vreunei proceduri de desfiinţare/dizolvare.

"Punctul de vedere exprimat de intervenient, cu privire la necesitatea demarării unor proceduri, fie de către PSD, fie de către Ministerul Public, pentru desfiinţarea/ dizolvarea acestui organism reprezintă aspecte care exced controlului de legalitate în prezenţa procedura, câtă vreme astfel de demersuri nu au fost declanşate până în prezent de către Ministerul Public, singurul titular al unui asemenea demers, conform art. 26 alin. 1 din Legea 14/2003," se arată în motivarea Tribunalului Bucureşti.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite