Închisoarea Ceauşeştilor - Cazarma părăsită de istorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 22 decembrie 1989, la trei ore de la fuga cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu de pe sediul Comitetului Central al Partidului Comunist Român, oraşul Târgovişte avea să fie scena ultimelor zile din viaţa liderului comunist. Cea mai mare parte a „piesei" de la Târgovişte s-a jucat în sediul fostei Garnizoane a oraşului, pe fosta stradă a Castanilor, la nici 100 de metri de gară.

Clădirea în care a fost comandamentul Garnizoanei Târgovişte în 1989 este acum în paragină, nemaifiind folosită din anul 2002. A fost deschisă doar la cererea cercetătorilor şi a posturilor de televiziune din ţară şi din străinătate. Au prezentat interes camerele în care a stat cuplul Ceauşescu, sala de judecată şi locul execuţiei. Doar câteva clădiri din cazarmă sunt utilizate astăzi de unitatea locală de Jandarmi, dar pavilionul central, cel în care s-a pecetluit sfârşitul Ceauşeştilor, este închis şi neoperaţional.

Unitatea se găseşte în apropierea Gării Târgovişte, lângă Liceul de Petrol şi Inspectoratul General al Poliţiei. Poligonul de instrucţie se întinde din curtea unităţii şi până la şoseaua de centură a oraşului şi se învecinează cu Combinatul de Oţeluri Speciale, locul unde Ceauşescu a încercat, iniţial, să se refugieze înainte să fie prins.

CITIŢI AICI CONTINUAREA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite