Îngrijitoare românce din Italia, acuzate că au murdărit un bătrân cu fecale pe faţă şi i le-au băgat în gură. Ce au decis autorităţile italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană a relatat un caz terifiant petrecut la un cămin de odihnă pentru bătrâni din oraşul italian Ravenna, unde două îngrijitoare românce au maltratat un pensionar de 94 de ani, introducându-i cu forţa în gură fecale adunate de pe jos.

Potrivit site-ului rotalianul.com, care citează agenţia italiană de presă ANSA, autorităţile italiene ale oraşului au dispus suspendarea activităţii căminului de odihnă pentru bătrâni, „Villa Cesarea”, în urma investigaţiilor poliţiei locale.

Ancheta a scos la iveală că un bătrân pensionar de 94 de ani, care nu se putea hrăni singur, a fost abuzat grav de cele două românce care erau plătite chiar pentru a avea grijă de pensionari. Astfel, poliţiştii au stabilit că bătrânul nu primea la timp mâncare sau uneori chiar deloc, iar totul a culminat la mijlocul lunii mai, când a refuzat să se spele, motiv pentru care cele două femei s-au înfuriat şi l-au târât ăn baie, unde l-au dezbrăcat cu forţa, iar una dintre îngrijitoare a cules de pe jos fecalele pensionarului şi i le-a băgat în gură, după care i le-a întins pe toată faţa.

Abuzurile grave au fost făcute publice de o altă îngrijitoare de origine poloneză, care a asistat la scena petrecută în baie şi s-a arătat revoltată şi îngrozită de faptyele petrecute. Femeia a povestit totul familiei, după care a anunţat carabinierii, după care a demisionat de la căminul respectiv.

Insitutuţia a fost închisă conform unei dispoziţii administrative care l-a declarat „un pericol în ceea ce priveşte protecţia sănătăţii publice”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite