Înmatriculările maşinilor second-hand, suspendate de RAR pentru câteva ore. Serverele IGPR nu au mai pot consulta bazele de date ale INTERPOL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
RAR nu poate elibera documentele necesare la înmatricularea unei maşini
RAR nu poate elibera documentele necesare la înmatricularea unei maşini

Pentru câteva ore a fost panică printre proaspeţii proprietari de maşini second-hand achiziţionate din Occident şi încă neînregistrate în România. Din cauza unor probleme de comunicaţii între serverele IGPR şi cele ale INTERPOL, pentru câteva ore, reprezentanţele Registrului Auto Român s-au aflat în imposibilitatea eliberării documentelor necesare primei înmatriculări în România a vehiculelor second-hand.

UPDATE RAR a anuţat pe Facebook că situaţia s-a remediat 

"Va informam ca nefunctionalitatea conexiunilor intre serverele IGPR si cele ale INTERPOL s-a remediat. 

Din acest moment RAR a reluat procedurile de lucru in vederea eliberarii cartilor de identitate!

Toti clientii care au fost in imposibilitatea de a primi CIV vor fi contactati personal de operatorii nostri si informati in legatura cu momentul in care pot veni sa ridice Cartile de Identitate", arată RAR. 

Ştirea îniţială

În urma unor probleme de comunicaţii între serverele IGPR şi cele ale INTERPOL, momentan reprezentanţele Registrului Auto Român se află în imposibilitatea eliberării documentelor necesare primei înmatriculări în România a vehiculelor second-hand.

Angajaţii RAR efectuează toate activităţile, conform programărilor, premergătoare eliberării documentelor respective, urmând ca, odată cu deblocarea sistemelor de comunicaţii dintre cele două instituţii menţionate, Registrul Auto Român să poată oferi actele necesare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite