Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA a avut o întâlnire cu ministrul Justiţiei şi conducerea CSM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oficialii au pregătit întâlnirea cu subsecretarul de stat american (foto)
Oficialii au pregătit întâlnirea cu subsecretarul de stat american (foto)

Ministrul Justiţiei Robert Cazanciu şi noua conducere a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - magistraţii Adrian Bordea şi Gheorghe Muscalu - s-au întâlnit joi cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Duane Butcher, pentru a pregăti vizita subsecretarului de stat american, Victoria Nuland.

În cadrul întâlnirii, aceştia au purtat discuţii despre respectarea statului de drept. În organigrama unei ambasade, Însărcinatul cu afaceri este numărul doi după ambasador şi persoana care conduce reprezentanţa diplomatică în cazul în care nu există ambasador în funcţie.

Adjunctul secretarului de Stat Victoria Nuland urmează să efectueze vineri şi sâmbătă o vizită la Bucureşti în cadrul unui turneu european care a început marţi, în Olanda, şi care include vizite în Germania, Lituania şi Franţa, anunţă Departamentul de Stat într-un comunicat postat pe site.

La Bucureşti, Nuland se va întâlni cu oficiali de rang înalt şi membri ai societăţii civile, cu care va discuta despre relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept, potrivit comunicatului emis de Biroul purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat.

Adjuncta secretarului de Stat american John Kerry a efectuat marţi o vizită la Haga, unde s-a întâlnit cu oficiali guvernamentali, cu care a discutat despre relaţiile bilaterale şi alte probleme de politică externă, inclusiv despre planificarea Summitului Securităţii Nucleare, comerţul transatlantic şi parteneriatul în domeniul investiţiilor şi colaborarea între Statele Unite şi Olanda în probleme globale şi europene.

La Berlin, Nuland urma să se întâlnească, miercuri, cu oficiali germani de rang înalt şi alţi oficiali guvernamentali şi europeni, pentru a discuta probleme bilaterale şi globale.

Nuland urmează să se întâlnească joi, la Vilnius, cu oficiali guvernamentali de rang înalt şi să participe la o reuniune anuală pe probleme de securitate euro-atlantică, organizată de către Ministerul lituanian de Externe, la care participă actori-cheie din cadrul comunităţii politicii externe transatlantice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite